Estàs a: > > La Xarxa Vives presenta a la Universitat una exposició sobre la realitat algeriana

La Xarxa Vives presenta a la Universitat una exposició sobre la realitat algeriana

Amb motiu de la presidència de la Xarxa Vives d'Universitats, la Facultat de Geografia i Història la Universitat de València, acull l'exposició itinerant Algèria, un país també denominat Al-Jaza'ir, impulsada per la Xarxa Vives, i que entre 2008 i 2009 recorrerà les universitats dels territoris de parla catalana. A la Universitat de València ha arribat mitjançant la gestió del Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, que organitza aquesta exposició.

La mostra és una iniciativa de la Comissió de Solidaritat i Cooperació Internacional de la Xarxa i s'emmarca al Programa Algèria Universitats, constituït l'any 2007 per la Xarxa Vives i la Conferència Regional d'Universitats de l'Oest (CRUO) d'Algèria. Els comissaris de l'exposició són la catedràtica d'Història Contemporània Isabel Moll i el professor d'Antropologia Social Alexandre Miquel, tots dos de la Universitat de les Illes Balears.

Entre altres objectius, l'exposició vol donar a conéixer la realitat algeriana als territoris de la Xarxa Vives, normalitzant la imatge d'aquest país veí i trencant estereotips i estigmes. Es pretén també mostrar la tradició d'unes relacions seculars entre els dos àmbits i destacar la importància de les relacions de cooperació interuniversitària. L'exposició està articulada en cinc seccions: marc històric, perfil del país, processos migratoris, identitat i alteritat i, finalment, les universitats i la cooperació amb Algèria.

L'exposició és itinerant per tot l'àmbit territorial de la Xarxa Vives. A la Universitat, l'exposició realitzarà un recorregut pels campus. De l'1 al 15 d'octubre, estarà al Campus de Blasco Ibáñez (vestíbul de la Facultat de Geografia i Història). Posteriorment, passarà al Campus de Burjassot (vestíbul de l'Aulari Interfacultatiu, del 20 d'octubre al 3 de novembre). Finalment, la mostra es desplaçarà al Campus de Tarongers (vestíbul de l'Aulari Sud, del 5 al 25 de novembre) on finalitzarà el seu recorregut.

Data d'actualització: 2 de Novembre de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar