Estàs a: > > Ruta dels pobles – Castells valencians: L’església-fortalesa de Vinaròs i La Llum de les Imatges

Ruta dels pobles – Castells valencians: L’església-fortalesa de Vinaròs i La Llum de les Imatges

Església fortalesa de Vinaròs

Església fortalesa de Vinaròs

El pròxim 1 de juny, Amics i Antics Alumnes, amb la col·laboració de Fil-per-Randa, viatja a Vinaròs per a visitar la seua església-fortalesa i gaudir de la gran exposició d’art sacre La Llum de les Imatges. Les persones interessades poden inscriure-s’hi a partir del 13 de maig.

De la parroquial de Vinaròs, els visitants es traslladaran a Benicarló acompanyats per l’historiador Manuel Carceller.

L’església de Vinaròs és un edifici construït per a complir la doble funció de temple i de fortalesa per a protegir la vila de possibles atacs de pirates barbarescos. Va ser edificada entre 1582 i 1597 per mestres francesos. La particularitat com a fortalesa caracteritza especialment aquesta construcció i la diferencia de la majoria de les esglésies valencianes. És per això que destaca la potent imatge del mur amb una delicada portada barroca.

Després es farà una visita a Benicarló. D’aquest municipi destaca el magnífic temple barroc recentment restaurat amb tres façanes i una interessant decoració interior de rosetes en els arcs i algun motiu en rocalla. Són importants també el creuer i les capelles laterals on es troben pintures al fresc. A l’exterior reïxen les cúpules recobertes amb teula blava vidriada.

El preu de l’excursió, que inclou el tiquet i l’autobús, és de 25 euros. L’eixida es farà des de Nuevo Centro, a les 8 hores, i la tornada a València està prevista cap a les 20 hores. El dinar és opcional i té un preu de 17 euros.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 19 de Maig de 2014
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar