Estàs a: > > Unes jornades sobre el Modernisme a València, avantsala del programa ‘Alumni Comparteix’

Unes jornades sobre el Modernisme a València, avantsala del programa ‘Alumni Comparteix’

Mercat de Colom, València

Mercat de Colom, València

Els dies 3 i 6 de juny arranca el programa ‘Alumni Comparteix’ amb unes jornades sobre el Modernisme a València, que es configuren com l’avantsala d’aquesta iniciativa, que es posarà en marxa de forma regular a partir del pròxim setembre. La cita es compon d’una xarrada el dia 3 i una visita al Mercat de Colom de València el dia 6, a càrrec de Ferran Benavent, professor jubilat i membre d’Amics.

A l’Anglaterra de finals del segle XIX apareix la primera referència del Modernisme, coincidint amb el cinema. És un moviment reformista, el pare del qual és William Morris, que naix com a esdeveniment artístic per a introduir-se en els àmbits polític i econòmic. El Modernisme vol transformar també la cultura, per això es troben dins d’aquesta corrent artistes d’avantguarda, els quals es van oposar a l’art oficial.

Art Nouveau a França, Arts and Crafts Society a Anglaterra, Jugend Styl a Alemanya, Liberty o Floreale a Itàlia, Wiener Sezession a Àustria… El Modernisme, batejat amb diferents noms, es trobava a tot Europa, on va sobreviure prop d’un segle deixant importants petjades culturals que hui podem gaudir en qualsevol racó del País Valencià, Catalunya o Europa.

Ferran Benavent, professor titular de Tècniques de Conservació del Patrimoni Arquitectònic de la Universitat Politècnica de València ja jubilat, va impartir la conferència ‘El Modernisme a Europa, Catalunya i València’, amb la qual revisà aquestes i moltes altres qüestions entorn del moviment que va marcar la vida literària d’autors tan rellevants com ara el poeta Antonio Machado.

La xarrada, primera sessió de les jornades sobre Modernisme, va tindre lloc a la setena planta de l’edifici de la Fundació General de la Universitat de València, on es troba la seu d’Amics i Antics Alumnes, ubicat al carrer Amadeu de Savoia, 4, i començà a les 18:30 hores, després de la reunió del Club de Lectura d’Amics.

La segona part de les jornades consistirà en una visita al Mercat de Colom el 6 de juny, amb el professor Fernando Benavent com a guia.

Totes les activitats dins del programa ‘Alumni Comparteix’ són de caràcter gratuït i estan dirigides exclusivament als membres d’Amics i Antics Alumnes. Cal inscriure-s’hi del 28 de maig al 2 de juny, mitjançant l’àrea privada al web d’Amics o per telèfon al 96 353 10 70. Les places són limitades a un màxim de vint persones.

Trajectòria de Fernando Benavent
Ferran Benavent (València, 1943) és aparellador per l’Escola de Barcelona (1968) i, abans d’incorporar-se com a professor a la Universitat Politècnica de València (1974-2012), va treballar com a professional liberal en diferents estudis d’arquitectura, així com en empreses del sector; fins i tot, va gestionar la seua pròpia empresa.

Va ser el primer professor que va accedir a la plaça amb l’especialitat de Tècniques per a la Conservació del Patrimoni Arquitectònic. És especialista en Restauració del Patrimoni Arquitectònic i ha intervingut en la rehabilitació d’edificis com ara l’Església del Temple, el Mercat de Colom i altres construccions religioses d’Alcàsser, Paiporta, L’Olleria o Conca.

Ha sigut tutor de 180 projectes de final de carrera, entre els quals destaquen diversos edificis a La Habana (Cuba), les muralles islàmiques de Xelva, les muralles de Benassal, la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats i la Catedral de València.

Ha presentat més de 50 comunicacions sobre Patrimoni en diferents congressos científics, ha impartit més de 50 conferències sobre Arquitectura Històrica i va col·laborar en l’exposició de Forum Unesco a Quebec (Canadà).

Ha guanyat el Premi Europa Nostra 2002 per la restauració del Mercat de Colom i va ser Primer Premi Nacional Guillén de Rohan per un estudi de les torres Prediales d’Eivissa.

Ràdio Universitat ha emés un reportatge sobre aquesta activitat al seu programa ‘Caleidoscopi’. Per a escoltar-ho, feu clic ací

Data d'actualització: 5 de Juny de 2014
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar