Estàs a: > > L’Orfeó Universitari de València commemora el primer centenari de la I Guerra Mundial amb un concert especial

L’Orfeó Universitari de València commemora el primer centenari de la I Guerra Mundial amb un concert especial

Detall del cartell del concert sobre la Primera Guerra Mundial

Detall del cartell del concert sobre la Primera Guerra Mundial

L’Orfeó Universitari de València va commemorar, dissabte, 7 de juny, el centenari de la Primera Guerra Mundial amb un concert especial i ho va fer amb diferents grups de cambra, instrumentals i vocals, formats pels seus membres actuals.

El concert, titulat ‘Els temps estan canviant’, va tindre lloc a la Sala Charles Darwin.

El programa el van composar l’‘Adagietto’ de la ‘5a Simfonia’ de Mahler, la ‘Rapsòdia per a clarinet i piano’ de Debussy, l’‘Himne al Sol’ de Boulanger i diferents fragments de les ‘Tres obres en forma de pera’ de Satie, ‘Pierrot Lunaire’ de Schönberg, ‘La història del soldat’ de Stravinski, el ‘Rèquiem berlinés’ i l’‘Òpera dels tres centaus’ de Weill. Tot envoltat d’imatges, bona literatura i una particular posada en escena.

No es l’única activitat en què la Universitat de València participa i promou vinculada amb aquesta efemèride. L’Institut Français de València y la Universitat de València estan organitzant un ambiciós programa sobre el centenari de la Primera Guerra Mundial, en què participen diversos professors de la institució i que aquesta setmana ha portat a La Nau a Rémy Pech, catedràtic d’Història Contemporània, escriptor i exrector de la Universitat Toulouse II-Le Mirail.

En el marc d’aquestes activitats de commemoració del centenari de la Gran Guerra, el pròxim dimecres 11 de juny, a les 19 hores, el senador francés Jean-Pierre Chevènement oferirà una conferència amb motiu de la publicació del seu llibre ‘1914-2014: ¿Europa fuera de la historia?’. Expresident de la Regió Franche-Comté, exalcalde de Belfort, diverses ocasions ministre d’Investigació i Indústria, Educació Nacional, Defensa Nacional i Interior, principal artífex, amb François Mitterrand, de la Unió de l’Esquerra francesa de 1971 a 1981, Jean Pierre Chevènement, autor d’uns vint llibres és una personalitat de primer pla en la política francesa, i és un analista agut de la política francesa i internacional, i de l’economia.

Programa d’activitats sobre la I Guerra Mundial

Data d'actualització: 9 de Juny de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar