Estàs a: > > El Patronat Sud-Nord analitza la futura agenda internacional per al desenvolupament en un curs de la Universitat d’Estiu de Gandia

El Patronat Sud-Nord analitza la futura agenda internacional per al desenvolupament en un curs de la Universitat d’Estiu de Gandia

Logo Curs Agenda Internacional per al Desenvolupament

Logo Curs Agenda Internacional per al Desenvolupament

La cooperació de la Universitat, a través del Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València i la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament, va organitzar un nou curs que s’impartí en el marc de la XXXI Universitat d’Estiu de Gandia, del 23 al 25 de juliol.

El curs abordà la nova agenda internacional per al desenvolupament humà i tractà de respondre a la pregunta ‘Què passarà després del 2015 amb els objectius de desenvolupament del mil·leni?’.

Coordinat pel delegat del Rector per a Cooperació, José Miguel Soriano, i el cap tècnic de Cooperació del Patronat Sud-Nord, Ximo Revert, el curs va tindre una duració de quinze hores i es va dividir en quatre sessions, la primera de les quals inaugurà les jornades al Centre Internacional de Gandia (carrer Tossal, 8) amb la conferència ‘Desenvolupament, governança i descomposició de l’estat. De quina agenda estem parlant’, a càrrec del director de l’Institut Universitari de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat Complutense de Madrid, José Ángel Sotillo. Va ser dimecres 23 de juliol, a les 16 hores.

Els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni han servit per a posar el ‘desenvolupament humà’ en l’agenda de treball de les institucions fins el 2015. Superada aquesta data, es redactarà una nova agenda i, amb aquest motiu, el curs pretén conèixer els seus reptes i les seues propostes contra la vulneració dels drets humans, sobre la seguretat alimentària, l’educació i les condicions de vida en dignitat.

Dijous 24 de juliol, arrancà la jornada a les 9:30 hores. Al llarg del matí, van tindre lloc dues ponències que impartiren Germán Rojas, d’UN Food and Agriculture Organization (FAO), sobre seguretat alimentària i desenvolupament rural, i María Jesús Martínez Usarralde, de la Universitat de València, sobre perspectives educatives per a la nova agenda. En el torn de vesprada, Jorge Cardona, de la Universitat de València, i José Félix Hoyos, de Metges del Món, parlaren dels drets de la infància i de la salut en l’agenda del desenvolupament, respectivament.

Finalment, els moviments socials i les ONGD, la cultura per al desenvolupament i els drets humans dels refugiats ocuparen l’última jornada el dia 25 de juliol. Hi participaren Marco Gordillo, de la CONGDE; Alfons Martinell, de la Càtedra UNESCO de la Universitat de Girona; i Ana Liria Franc, presidenta d’ACNUR-Espanya.

Concessió de 15 beques
L’organització del curs va concedir fins a 15 beques per a les persones inscrites en situació de desocupació, membres d´alguna organització de cooperació i estudiants de la Universitat de València provinents de països empobrits.

Matrícula en el curs, a través d’aquest enllaç:
http://www.fundacio.es/cursos/ampliar_noticia.asp?id=1329

Documents adjunts:
Data d'actualització: 29 d'Octubre de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar