Estàs a: > > La música i la literatura es fonen en la veu d’Amancio Prada en la segona nit de Serenates al Claustre de La Nau

La música i la literatura es fonen en la veu d’Amancio Prada en la segona nit de Serenates al Claustre de La Nau

Amancio Prada

Amancio Prada

El cantautor Amancio Prada, acompanyat pel violoncel de Georgina Sánchez Torres, ha oferit el segon dels concerts de Serenates 2014 al Claustre de La Nau dimecres, 25 de juny, a les 22:30 hores. Prada va interpretar el recital ‘Inèdits i clàssics’, que és la posada en escena del treball recopilatori ‘40 anys de Vida e Morte’.

Fa ara quaranta anys que Amancio Prada (veu i guitarra) va gravar el seu primer disc, ‘Vida e Morte’ (1974). “Es pot dir que aquell àlbum és l’origen de tot el que va vindre després. Tot allò que he compost i cantat al llarg d’aquests anys. Quaranta és un nombre redó”, diu l’artista.

En ‘Inèdits i clàssics’, Prada pren com a punt de partida les cançons del seu disc “fundacional”, concebent el recital “com una oportunitat de mostrar també composicions, antigues o recents, que no he gravat encara, perquè no han trobat el seu lloc en discos monogràfics, juntament amb altres que, encara que gravades, s’han anat quedant al marge dels recitals. Cançons diferents, tan bones com altres, dormides en les cordes de la meua guitarra…”, explica. I continua: “Us sorprendran, n’estic segur”.

La trajectòria musical d’Amancio Prada (Dehesas del Bierzo, 1949) com a compositor i intèrpret ha tingut sempre una base literària que al llarg de la seua discografia, formada per una trentena de treballs, ha anat conformant un recorregut antològic per la lírica peninsular, des de les cantigues dels primers trobadors galaicoportuguesos (segles XII i XIII), passant pel cançoner de Juan del Enzina, Jorge Manrique, sant Joan de la Creu i Rosalía de Castro, fins a autors contemporanis com Federico García Lorca, Juan Ramón Jiménez, María Zambrano, Carmen Martín Gaite i Juan Carlos Mestre, entre altres.

Ha rebut la Medalla Castelao de Galícia (1995), el Premi Castella i Lleó de les Arts (2005), el Grand Prix du Répertoire Sacem (2008), el Premi Tenco (2010) i la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts (2011), entre altres guardons.

D’altra banda, la violoncel·lista Georgina Sánchez Torres, qui li acompanyarà en aquest recital, ha estat guardonada amb una trentena de premis i ha oferit més de dos-cents concerts a França, Alemanya, els Països Baixos, Itàlia, Àustria i tota la geografia espanyola.

Enguany, el festival oferirà onze concerts, del 24 de juny al 7 de juliol, al Claustre del Centre Cultural La Nau. Tots començaran a les 22:30 hores i l’entrada és gratuïta amb invitació que cal recollir a partir d’una hora abans a la consergeria de La Nau.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 26 de Juny de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar