Estàs a: > > Djembés i música tribal en les Serenates 2014 amb la Secció de Percussió de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat

Djembés i música tribal en les Serenates 2014 amb la Secció de Percussió de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat

Secció de Percussió OFUV

Secció de Percussió OFUV

La Secció de Percussió de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) ha oferit, sota la direcció de Jesús Salvador Chapí, el tercer concert del festival Serenates 2014 amb un programa ple de ritmes tribals. L’actuació va tindre lloc a La Nau dijous 26 de juny, a les 22:30 hores.

L’audició arrancà amb una composició d’Steve Reich (‘Music for pieces of wood’), a qui va seguir la interpretació d’obres de Maurice Ohana (‘Études choréographiques’), del valencià César Cano (‘Tribal’), James Romig (‘The frame problem’) i Rafael Reina (‘Ubangui djembe’). Tancà la sessió la interpretació de ‘Here 2.50’, obra del mateix Jesús Salvador Chapí.

Aquesta agrupació, integrada pels set membres de la secció de percussió de l’Orquestra, va nàixer amb l’objectiu de millorar l’execució dels seus integrants com a part del projecte de formació contínua dels membres de l’OFUV. Per la seua banda, l’Orquestra Filharmònica es va crear l’any 1995 per a oferir als seus membres una formació d’alta qualitat en interpretació orquestral, amb professorat especialitzat per a cadascuna de les famílies instrumentals. Integrada per 80 joves estudiants, majoritàriament universitaris, va estar dirigida per Cristóbal Soler fins el 2010 i, des del 2011, el seu director titular és Hilari Garcia Gázquez.

Jesús Salvador Chapí (Rafelbunyol, 1960) dirigeix en aquesta ocasió la Secció de Percussió de l’OFUV. És músic percussionista professional i va fundar el grup Amores, amb el qual ha fet gires per tot el planeta. Col·labora amb pintors, ballarins, coreògrafs, escultors i actors en la cerca de sons de modernitat taxativa i accents suggeridors, però sempre sense perdre l’essència de les arrels. Estudià percussió al Conservatori Superior de València i va fer cursos de perfeccionament amb músics de renom com ara Juan Iborra, Jean Batigne o Emanuel Séjourné.

Va pertànyer a l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària i participa com a professor en les Jornades Internacionals de Música organitzades per la Universidad Autónoma de Madrid i en el seminari de la Universidad de las Artes de Río Negro, a l’Argentina. Ha sigut professor de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JORVAL), de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), de la Joven Orquesta de Canarias i de la Joven Orquesta y Coro de Centroamérica (JOCCA). A més, ha participat en cursos internacionals y ha organitzat festivals. En l’actualitat, és professor de percussió del Conservatori Superior de Música Òscar Esplà, d’Alacant.

Enguany, Serenates ofereix onze concerts, del 24 de juny al 7 de juliol, al Claustre del Centre Cultural La Nau. Tots comencen a les 22:30 hores i l’entrada és gratuïta amb invitació que cal recollir a partir d’una hora abans a la consergeria de La Nau.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 27 de Juny de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar