Estàs a: > > Capella de Ministrers recupera per a Serenates la música que es ballava en la cort d’Alfons el Magnànim

Capella de Ministrers recupera per a Serenates la música que es ballava en la cort d’Alfons el Magnànim

Carles Magraner, director de Capella de Ministrers

Carles Magraner, director de Capella de Ministrers

Capella de Ministrers ha actuat aquest divendres, 27 de juny, al claustre del Centre Cultural La Nau, en el marc del festival Serenates, organitzat conjuntament per la Universitat de València i la Subdirecció de Música CulturArts Generalitat. La formació valenciana, dirigida pel violagambista Carles Magraner, ha proposat un programa instrumental que acostà el públic als ritmes i la música que es ballava en la cort d’Alfons el Magnànim.

El Festival Serenates compta amb el suport del Palau de la Música, l’Ajuntament de València (Regidoria de Joventut), el Banc Sabadell i la Fundación Cruzcampo del grup Heineken.

Amb ‘Quattrocento: música i dansa del segle XV a la Corona d’Aragó’, Capella de Ministrers recupera les danses de la Cort d’Alfons el Magnànim a Nàpols. Música per a una gran formació instrumental de dansa, del cançoner de Montecassino i de músics vinculats a les corts aragoneses a Nàpols i també danses anònimes dels tractats de Piacenza o Cornazano, de les que encara hui es conserven les seues coreografies. El ‘Quattrocento’ és un dels períodes més importants del panorama artístic europeu: el segle XV, bressol del Renaixement. A la Itàlia no unificada d’aquest segle, l’art, la dansa o la música, representen una ostentació del poder dels governants enfront d’altres regions.

Des de la seua creació l’any 1987, el grup Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol, des del medioevo fins al segle XIX. El resultat, transformat en testomoni musical, conjuga a la perfecció tres factors clau: el rigor històric, la sensibilitat musical i, molt especialment, un incontenible desig de comunicar-nos i fer-nos partícips d’aquestes experiències. Ha actuat als principals escenaris i festivals nacionals i ha realitzat gires internacionals per França, Bèlgica, Romania, Portugal, Holanda, Egipte, Itàlia, Alemanya, el Marroc, Anglaterra, Polònia, Tunísia, Argentina, Brasil, els EUA, Mèxic, Finlàndia, Àustria, Cuba, la Xina, Croàcia, etcètera.

Ha enregistrat discos per a EGT, Blau, Auvidis i CDM, el seu segell discogràfic exclusiu, que han rebut premis de la premsa especialitzada i del Ministeri de Cultura a la millor producció discogràfica, i el premi Importante de l’editorial Prensa Valenciana. En el seus treballs discogràfics, hi han col·laborat grans figures com el premi Nobel Vargas Llosa, el cuiner Ferran Adrià o l’escriptora Espido Freire.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 28 de Juny de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar