Estàs a: > > Bartomeu Jaume porta l’obra de piano de Manuel Palau a Serenates

Bartomeu Jaume porta l’obra de piano de Manuel Palau a Serenates

Bartomeu Jaume

Bartomeu Jaume

La programació de Serenates va continuar amb la celebració, dimecres 2 de juliol, d’un concert del pianista Bartomeu Jaume, que interpretà un monogràfic sobre l’obra per a piano del compositor valencià Manuel Palau a La Nau de la Universitat.

El programa del concert va estar compost per les peces ‘Paisaje balear’ (1952), ‘Campanas’ (1931), ‘Tocatta’ (1938), ‘Ritmo de Habanera’ (1955), ‘Homenaje a Debussy’ (1929), ‘Sonatina Valenciana’ (1943), ‘Impresiones fugaces’ (1940), ‘Evocación de Andalucía’ (1953), ‘Danza Sevillana’ (1948), ‘Danza Ibérica’ (1953) i ‘Cuatro preludios de España’ (1956).

Nascut a Llucmajor (Mallorca), Bertomeu Jaume és Premio Unión Musical Española (València 1977), López Chavarri (València 1982) i Yamaha España (Madrid 1982). Ha gravat trenta discos, és doctor per la Universitat de València, catedràtic del Conservatori Superior de València i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

El concert que interpretà en Serenates al Claustre va permetre conèixer part de l’obra pianística de Manuel Palau, el seu estil va tindre com a punt de partida la recerca d’un simfonisme valencià inculcat pel seu mestre Eduardo López Chavarri. Aquest nacionalisme valencià es reflecteix també en la seua obra per a piano on fon temes populars amb l’evocació d’instruments folklòrics en peces com ‘Sonatina Valenciana’, els seus estudis francesos li van acostar al llenguatge impressionista, reflectit en moltes de les seues obres i apreciable amb major força en el seu ‘Homenaje a Debussy’, on aconsegueix una interessant fusió de cadència popular valenciana i harmonització impressionista, posteriorment també s’acostaria a la depuració neoclàssica.

Bartomeu Jaume va acostar el públic amb aquest concert a un repertori molt valuós i poc conegut de l’obra d’un músic valencià com Manuel Palau.

Enguany, el festival ofereix onze concerts, del 24 de juny al 7 de juliol, en el Claustre del Centre Cultural La Nau. Tots comencen a les 22:30 hores i l’entrada és gratuïta amb invitació que cal arreplegar a partir d’una hora abans en la consergeria de l’edifici històric de la Universitat.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 3 de Juliol de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar