Estàs a: > > La gira de ‘Las Pequeñas Europas’ arriba a La Nau amb l’espectacle ‘Después de Europa’, d’Escena Erasmus

La gira de ‘Las Pequeñas Europas’ arriba a La Nau amb l’espectacle ‘Después de Europa’, d’Escena Erasmus

Después de Europa, Escena Erasmus

Después de Europa, Escena Erasmus

El Centre Cultural La Nau de la Universitat va acollir l’espectacle teatral ‘Después de Europa’, d’Escena Erasmus, en una funció especial que es representà el passat dia 30 de juny al Claustre de l’edifici històric. Es tracta d´una iniciativa per a la promoció turística i cultural de l´interior valencià.

Per segon any consecutiu, el projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, Premi Europeu Carlemany de la Joventut el 2011 del Parlament Europeu, ha posat en marxa, gràcies al suport de la Universitat i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, el programa ‘Las Pequeñas Europas’.

Aquesta iniciativa consisteix en una proposta de promoció turística i cultural a través del teatre realitzada per estudiants Erasmus que representen un espectacle en xicotets pobles valencians de l’interior de la província de València fins a la primera setmana de juliol. D’aquesta manera, Europa arriba a poblacions de l’interior a través d’aquests joves estudiants Erasmus de la Universitat de València.

Els actors i les actrius ja han visitat, actuat i deixat empremta –perquè cada localitat desenvolupa un programa d’intercanvi cultural complementari– a quatre pobles valencians: Sellent, Titaguas, Albalat dels Tarongers i Gestalgar, on han tingut un gran èxit de públic i d’implicació dels veïns del municipi. Després d’aquest recorregut, la gira d’Escena Erasmus recala al Centre Cultural La Nau dilluns dia 30, a les 22:30 hores. L´entrada és gratuïta amb invitació, que cal recollir a partir d´una hora abans a la consergeria del centre.

‘Después de Europa’ és un muntatge teatral dirigit per Josep Valero en el qual el dramaturg valencià Javier Sahuquillo presenta un text premonitori ple de suspens, emocions, música i cançons, que dibuixa una raça humana gairebé extingida i nou personatges que fugen d’una “pesta” molt especial. En acabar la funció, s’inicia sempre un col·loqui amb el públic. La representen deu actors de diferents nacionalitats europees. Després de la parada a València, l’equip continuarà la gira.

Per a Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, “Escena Erasmus constitueix la millor forma perquè un estudiant erasmus es familiaritze i se senta membre de la Universitat, una cosa que es fa precisament fent cultura”.

La diputada de Cultura de la Diputació de València, María Jesús Puchalt, ha assenyalat la idoneïtat del projecte interinstitucional perquè “uneix els valors culturals i de promoció turística als pobles de l’interior i aposta per la construcció d’Europa des de la identitat local”.

Teatre, visites i experiències compartides
Les activitats d’intercanvi cultural que s’han dut a terme als pobles han permés celebrar un menjar intergeneracional amb els més grans del poble a Sellent, un tast de vins i un recital de poesia europea als Cellers de Santa Bárbara del municipi de Titaguas, un taller de jocs europeus al CRA d’Albalat dels Tarongers i un tast de mel i un menjar popular amb els veïns del poble a Gestalgar.

Pròxims municipis
A partir de la setmana que ve, el programa ‘Las Pequeñas Europas’ visitarà els municipis de Faura (3 de juliol), Sumacàrcer (4 de juliol), Castielfabib (5 de juliol) i Cofrents (6 de juliol).

Promoció turística dels pobles
El programa ‘Las Pequeñas Europas’ realitza una tasca de networking des dels canals d’Escena Erasmus i de la Diputació de València, des dels quals es poden seguir totes les activitats que es desenvolupen. També des de Twitter, Facebook, Flickr i Instagram es dóna a conèixer els potencials i els atractius turístics dels municipis participants, que arriben a milers de persones a tota Europa. A més, s’ha creat el bloc laspequenaseuropas.blogspot.com, des del qual es pot seguir tota l’actualitat de la gira.

Data d'actualització: 19 de Febrer de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar