Estàs a: > > L’Orquestra de València i 15 músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, units en La Nau, en la novena nit de Serenates

L’Orquestra de València i 15 músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, units en La Nau, en la novena nit de Serenates

Orquestra de València

Orquestra de València

Divendres, 4 de juliol, el festival de música Serenates, organitzat per la Universitat de València, va programar, gràcies a la col·laboració del Palau de la Música de València, un concert molt especial: l’Orquestra de València actuà sota la batuta d’Hilari Garcia en un concert que s’inicià amb la música del compositor valencià Manuel Palau i va concloure amb la ‘Simfonia Sevillana’ de Joaquín Turina.

Des del dia 24 de juny i fins al 7 de juliol, per l’emblemàtic Claustre de l’edifici històric de la Universitat de València passaran més de 500 artistes i 10 agrupacions musicals valencianes en un festival que compta amb la col·laboració de CulturArts, el Palau de la Música de València, l’Ajuntament de València (Regidoria de Joventut), la Fundació General de la Universitat de València, el Banc Sabadell i la Fundación Cruzcampo del grup Heineken.

Tots els concerts d’aquest certamen que acaba de complir 34 anys són gratuïts, se celebren a les 22:30 hores i les invitacions poden arreplegar-se des d’una hora abans en la consergeria de l’edifici.

En la novena nit de concerts, La Nau comptà amb la presència de l’Orquestra de València. La degana de les orquestres professionals valencianes va ser creada en 1943 sota la direcció de Joan Lamote de Grignon. En la seua dilatada vida musical destaquen eixides a l’estranger, com la de França i Anglaterra (1950), Itàlia i Turquia amb M. Rostropóvich com a solista (1996), Alemanya (2002) i Àustria i Txèquia amb Joaquín Achúcarro al piano (2008), a més d’actuacions en els festivals internacionals Schleswig-Holstein i Tage der neuer Musik de Zurich. Han sigut directors titulars H. von Benda, N. Annovazzi, H. Unger, J. Iturbi, I. García Asensio, P. Pirfano, García Navarro, L. Martínez Colom, B. Lauret, M. Galduf i Miguel A. Gómez-Martínez. Des d’octubre de 2005, el director titular i artístic de l’Orquestra és Yaron Traub.

L’Orquestra té la seua seu en el Palau de la Música de València
En aquesta ocasió, i com a mostra de l’estreta relació que l’Orquestra de València manté amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, va ser el director titular d’aquesta última, Hilari Garcia Gázquez, qui dirigí el concert i, a més, un total de 15 músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València compartiren faristols i escenari amb l’Orquestra de València en l’última obra del programa, la ‘Simfonia Sevillana’ de Joaquín Turina.

Hilari Garcia, que portà la batuta la nit del divendres, subratllà precisament la riquesa que suposa aquest intercanvi i puntualitzà, a més, que els dos solos de la nit plasmaren aquesta filosofia d’intercanvi entre les formacions, ja que Javier Montañana, que actuà com a violí solista, que acaba de finalitzar els seus estudis en la Royal Academy of Music de Londres, és un antic membre de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat València; i Alexandre Molina, qui al seu torn actuà com a fagot solista, és actualment membre de l’orquestra universitària.

El titular de l’Orquestra de València, Yaron Traub, que ha rebut als alumnes de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat que actuà amb ells, va destacar “l’enorme il·lusió d’aquests joves de tocar al costat dels músics de l’Orquestra de València” i ha assenyalat “la voluntat de la nostra Orquestra de col·laborar en el seu procés formatiu, eixint a actuar en la seu de la Universitat, acostant-nos a la ciutat, i fent d’aquesta vetlada un excel·lent intercanvi artístic i educatiu”.

El concert es va estructurar en dues parts. Una primera més continguda amb ‘Divertimento’, de Manuel Palau, que recrea un grup de danses renaixentistes a l’estil de Ravel i amb el primer moviment del ‘Concerte nº4 per a violí i orquestra en Re M k 218’, de W.A. Mozart, i la segona part, més fresca i alegre amb ‘Errant i rondó hongaresos per a fagot’, de Carl Maria von Weber, i la ‘Simfonia Sevillana opus 23’, de Joaquín Turina que clausurà la vetlada.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 5 de Juliol de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar