Estàs a: > > El Cor de la Generalitat Valenciana actua en Serenates al Claustre

El Cor de la Generalitat Valenciana actua en Serenates al Claustre

Cor de la Generalitat Valenciana

Cor de la Generalitat Valenciana

El Cor de la Generalitat Valenciana actuà dissabte, 5 de juliol, dins del cicle Serenates, a La Nau de la Universitat. Dirigit per Francisco Perales, i amb l´acompanyament al piano de Francisco Hervás, el cor interpretà diverses peces d´òperes i sarsueles.

El programa del concert del cor va estar compost per peces de les òperes La Traviata i Luisa Miller de Verdi, Fidelio de Beethoven, Eugene Oneguin de Tchaikovsky, Maror de Manuel Palau, Madama Butterfly de Puccini, i Carmen de Bizet, i en la segona part escoltàrem peces de les sarsueles ‘Agua, azucarillos y aguardiente’, de Chueca, ‘El rey que rabió’, de Chapí, ‘El último romántico’ y ‘La del soto del parral’, de Soutullo i Vert, Luisa Fernanda de Moreno Torroba, ‘Doña Francisquita’ d’Amadeo Vives, i ‘La verbena de la Paloma’, de Tomás Bretón.

Aquest concert del Cor de la Generalitat tancà la presència de la música coral valenciana en les Serenates d´enguany, en les quals ha estat present amb les actuacions de l´Orfeó Universitari i de la coral Pequeños Cantores de València.

El Cor de la Generalitat Valenciana és una de les millors agrupacions corals d´aquest país, prestigi que ha anat guanyant per la seua trajectòria des de la seua creació en 1987, amb el nom de Cor de València, que ha mantingut brillantment i que des de 2006 és cor titular de les temporades líriques del Palau dels Arts Reina Sofia.

El Cor de la Generalitat és una de les unitats artístiques depenents de CulturArts. Francisco Perales és el seu director titular; Jordi Benácer el seu director assistent, i Francisco Hervás, el seu pianista acompanyant.

Al llarg de la seua trajectòria ha compaginat en el seu repertori l´òpera amb la música sinfònico-coral de totes les èpoques i ha cantat entre uns altres, sota la direcció de batutes de la talla de Claudio Abbado, Rinaldo Alessandrini, Bertrand de Billy, Riccardo Chailly, Franz-Paul Decker, Manuel Galduf, Enrique García Asensio, Luis Antonio García Navarro, Miguel Ángel Gómez Martínez, Valeri Guérguiev, Leopold Hager, Cristóbal Halffter, Robert King, Sir Neville Marriner, Lord Yehudi Menuhin, Marc Minkowski, Krzysztof Penderecki, Josep Pons, Michel Plasson, Georges Prêtre, Helmuth Rilling, Guennadi Rojdestvenski, Antoni Ros-Marbà, Mstislav Rostropóvitx, Claudio Scimone i Alberto Zedda.

Ha cantat assíduament en el Palau de la Música de València i ha estat present en les temporades i festivals espanyols més importants (Granada, Santader, Peralada i Grec entre uns altres) també ha actuat en el festival Cervantino de Guanajuato (Mèxic), en la seu de la UNESCO a París, en l´Exposició Internacional de Lisboa, en la catedral de Sant Patricio de Nova York i en els principals festivals europeus.

Des de la seua arribada al Palau dels Arts, el *Cor ha intervingut en pràcticament totes les seues produccions sota les batutes de Lorin Maazel, Zubin Metha i Omer Meir Wellber.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 6 de Juliol de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar