Estàs a: > > Més de 10.000 persones visiten l’exposició de Manuel Boix

Més de 10.000 persones visiten l’exposició de Manuel Boix

Exposició de Manuel Boix en La Nau

Exposició de Manuel Boix en La Nau

L’exposició ‘Manuel Boix. La Nau, el viatge del temps’ es clausurà al Centre Cultural La Nau diumenge, dia 22 de juny. Des del passat mes d’abril més de 10.000 persones han passat per aquesta mostra que es podrà visitar al Centre d’Art Contemporani À cent mètres du centre du monde de Perpinyà (França) fins el pròxim 28 de setembre.

Des de la Universitat de València es vol agrair la resposta del públic a l’exposició.

La mostra, que va ocupar la sala més gran de l’edifici històric de la Universitat, la Sala Acadèmia, presenta una nova sèrie pictòrica de quinze obres de gran format ─algunes de les quals supera els sis metres d’amplada─, i que Boix ha realitzat ex professo per a aquesta exposició, comissariada per Abel Guarinos.

En aquesta nova sèrie, en la qual hi ha tres escultures, l’artista (L’Alcúdia, 1942), distingit entre altres guardons amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques (Ministeri de Cultura, 1980), viatja en el temps per a crear una nova sèrie que s’inspira especialment en l’ampli patrimoni cultural i científic conservat a la mateixa Universitat de València. Aquestes peces, fonts d’inspiració per a Boix, s’hi exposen junt amb les obres de l’artista, per això es pot apreciar a la sala el globus terraqüi de Willen Janszonn i Jan Blaeu del segle XVII o algunes mostres de la col·lecció entomològica de la Universitat.

Al Claustre de La Nau, com a invitació al públic i en una clara picada d’ullet a la Universitat, s’han instal·lat les cinc escultures ‘Els Borja’, de Boix, que pretenen recordar-nos la figura del papa Alexandre VI com a figura clau en la fundació de la Universitat de València fa més de cinc-cents anys. Aquestes escultures no viatjaran a Perpinyà i romandran al Claustre de la Universitat de València tres mesos més.

+ Informació sobre l’exposició: http://links.uv.es/0kx0okC

Data d'actualització: 27 de Juny de 2014
Publicat en: Exposicions, Exposicions

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar