La Tenda de la Universitat canvia el plàstic per cotó de Comerç Just pel Dia Internacional Lliure de Bosses
Estás en: > > La Tenda de la Universitat canvia el plàstic per cotó de Comerç Just pel Dia Internacional Lliure de Bosses

La Tenda de la Universitat canvia el plàstic per cotó de Comerç Just pel Dia Internacional Lliure de Bosses

Logo Dia Internacional Lliure de Bosses

Logo Dia Internacional Lliure de Bosses

Per a ajudar a difondre la campanya organitzada amb motiu del Dia Internacional Lliure de Bosses, que se celebra el 3 de juliol, La Tenda de la Universitat va substituir, la setmana del 30 de juny al 4 de juliol, les bosses de plàstic per bosses de compra reutilitzables de cotó de Comerç Just en les vendes quotidianes i enviaments.

Les accions de la campanya es poden consultar en www.plasticbagfreeday.org

El dia mundial sense bosses promou la reducció efectiva del consum de bosses d’un sol ús. Aquest exercici de consum responsable reivindica que la funció principal de l’envàs-transport de la compra es realitze amb sistemes de llarga durada o reutilitzables.

A Espanya, es consumeix a l’any una mitjana de 238 bosses de plàstic per persona. A tot el planeta, s’estima que hi ha un consum de 500 bilions de bosses de plàstic.

La Tenda animà la comunitat universitària a celebrar el Dia Internacional Lliure de Bosses. Només cal passar-se a les alternatives reutilitzables (carretons, cabassos, bosses de roba...) com a primer pas per a aturar l’allau de residus al mar.

Amb la finalitat de reduir l’impacte ambiental, les bosses que utilitza La Tenda es fabriquen amb material oxobiodegradable, material d’alta resistència però amb una major velocitat de degradació i assimilació medi ambiental. Ara bé, no s’ha d’oblidar que, com l’ús de les bosses de plàstic, les bosses d’aquest material (i també les de paper, biocompostables, etcètera) comporten el consum de recursos no renovables i contaminació. Per tant, La Tenda ofereix bosses únicament en el cas que el client les necessite.

Els impactes de les bosses de plàstic
Són inqüestionables els impactes ambientals associats a l’excessiu consum de bosses d’un sol ús, ja que suposa un consum innecessari de recursos limitats, com ara el petroli o l’energia utilitzada actualment per a fabricar i/o distribuir-les. Moltes bosses s’abandonen, afecten la fauna i embruten l’entorn i el medi natural.

Hui, la difusió de la problemàtica del consum de bosses va directament dirigida al consum de bosses fabricades en polietilé d’alta densitat (HDPE).

Fecha de actualización: 5 de Julio de 2014

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar