Estàs a: > > Marco Gordillo: ´La riquesa del món sols és possible generant desigualtats´

Marco Gordillo: ´La riquesa del món sols és possible generant desigualtats´

Marco Gordillo

Marco Gordillo

Marco Gordillo és responsable d´incidència política de la CONGDE (Coordinadora de ONG per el desenvolupament a Espanya) i va presentar, el passat 25 de juliol, el curs ´La nova agenda internacional per al desenvolupament humà´, organitzat pel Patronat Sud-Nord i la Càtedra UNESCO de la Universitat de València, en el marc de la XXXI Universitat d´Estiu de Gandia.

Segons ha explicat, l’objectiu del curs ha sigut conèixer quins reptes ha d’abordar la nova agenda, què proposa contra la vulneració sistemàtica dels drets humans, la seguretat alimentària o l’atenció universal de la salut i l’educació en condicions de dignitat.

El responsable d’incidència política de la CONGDE ha assenyalat que “la riquesa que es genera en el món, sols és possible generant desigualtats i a costa d’explotar els recursos ambientals”. És per això que Gordillo ha citat tres grans problemes als quals s’enfronta l’agenda: com afrontar la pobresa, com afrontar les desigualtats i com crear un món sostenible econòmicament i mediambientalment.

Marco Gordillo ha assegurat que cal canviar la tendència: “En lloc de mesurar l’èxit per consum de masses i PIB, hauríem de parlar de benestar i prosperitat, a més de garantir a totes les persones unes condicions de vida dignes”.

Respecte als punts que ha de tindre en compte l’agenda 2015, Gordillo ha fet referència a la universalitat, a l’existència d’una relació causal i a la necessitat de garantir drets com l’accés a la salut, a l’educació o a l’alimentació. Al respecte, Gordillo ha citat el paper fonamental que juguen els Estats en aquesta matèria en dir que “els Estats estan obligats a tindre un determinat nivell de responsabilitat, rendint comptes, fent partícips als ciutadans, amb un finançament clar i suficient i amb l’establiment d’unes regles mínimes que respecten els drets humans i asseguren el pagament dels impostos en els països en els quals es treballa”, entre d’altres mesures.

Per últim, Gordillo ha fet referència als retalls que el Govern espanyol ha aplicat en temes de cooperació, cosa que ha qualificat de “sistema contrari a les obligacions i a una economia al servei de les persones”.

Data d'actualització: 31 de Juliol de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar