Estàs a: > > Els castells de Sagunt, Torres Torres, Domeño i Xulilla protagonitzen, al setembre, les activitats d’Amics

Els castells de Sagunt, Torres Torres, Domeño i Xulilla protagonitzen, al setembre, les activitats d’Amics

Castell de Xulilla

Castell de Xulilla

Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València ha programat una desena d’activitats per al setembre, de les quals destaquen les eixides per la província, que se centraran en la visita als castells valencians ubicats a les poblacions de Sagunt, Torres Torres, Domeño i Xulilla.

A més, dedicarà una jornada (28 de setembre) al cicle ‘Geografia de l’Aigua’ per a desplaçar-se fins a Loriguilla i els estrets del Túria. Els excursionistes arribaran fins a l’embassament d’aquesta localitat seguint l’ombra dels estrets formats pel riu. L’entorn del qual gaudiran serà el de Xulilla, ciutat islàmica estratègica gràcies a la seua morfologia traçada pel riu Túria.

Ruta dels pobles. Castells valencians
A Sagunt (21 de setembre), el seu castell, recentment rehabilitat en bona part, ocupa un recinte emmurallat de gran extensió en la Muntanya Saguntina i la seua història comença en el segle V a.C. quan es va construir la ciutat ibèrica d’Arse, les restes de la qual encara es poden veure al cim de la muntanya. Els visitants no només gaudiran d’aquesta bellesa emblemàtica del País Valencià, sinó que passejaran pel nucli antic de la ciutat i visitaran, entre altres llocs importants, la històrica jueria i el Museu Arqueològic.

El mateix dia, Amics proposa una ruta alternativa a Torres Torres, per on discorre, aigües avall, el riu Algar, el qual conforma una fèrtil plana al·luvial amb un paisatge de regadiu on proliferen els cítrics. L’imponent castell de Torres Torres es va alçar com a guardià de l’antic camí d’Aragó i, encara en l’actualitat, fa de talaia vigilant del municipi i la bellesa que atresora a través dels seus banys àrabs, esglésies i aqüeductes.

Per a acabar aquesta ruta, el dia 28 de setembre, el col·lectiu de la Universitat de València viatjarà fins a Domeño, on es troba un castell musulmà, alçat sobre un turó, junt al lloc on es trobava l’antiga població, abandonada en els anys seixanta del segle XX. Alhora, Xulilla compta amb un altre castell musulmà del segle XII que es pot veure sobre una muntanya allargada, als vessants de la qual se situa la localitat.

21 aniversari de Fil-per-Randa
Totes aquestes activitats estan organitzades amb la col·laboració del Club de Viatges Fil-per-Randa, el qual celebra enguany el seu 21 aniversari i ho fa amb un cicle d’activitats gratuïtes la setmana del 15 al 19 de setembre, durant el qual estan programades les visites al Palau de les Corts Valencianes (dia 15); al Palau de l’Exposició, on s’ubica una de les biblioteques municipals més importants de València (dia 16); a l’exconvent de Sant Domènec (dia 17); al Palau de la Generalitat (dia 18); i al Museu Arxiu Municipal (dia 19).

Documents adjunts:
Data d'actualització: 17 de Setembre de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar