Estàs a: > > Econcult organitza un curs-taller per a emprenedors culturals, a Gandia

Econcult organitza un curs-taller per a emprenedors culturals, a Gandia

Logo Econcult

Logo Econcult

La Unitat de Recerca d’Economia de la Cultura de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (Econcult) va oferir en el Teatre Raval de Gandia un curs-taller per a fomentar l’emprenedoria en els sectors culturals i creatius, que se celebrà els dies 6 i 7 d’octubre. L’objectiu és facilitar coneixement aplicat i perspectiva d’anàlisi en relació amb qüestions bàsiques i necessàries per al dia a dia dels treballadors i treballadores culturals.

A través de diversos tallers pràctics impartits per professionals del sector cultural s’abordaran aspectes com la diversificació de fonts de finançament, el disseny de projectes europeus, els marcs laborals i fiscals o la gestió de l’obra artística.

El curs, dirigit pel professor Pau Rausell, s’inscriu en el marc dels projectes europeus CREATIVEMED i 3c4 Incubators.

La relació d’Econcult amb Gandia es remunta al seminari avançat per als responsables de la política cultural local en 2007 a través del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, les jornades sobre Indústries Culturals en les Comarques Centrals oferides a través del CEIC Alfons el Vell a finals de 2009, o el recent curs presentat en l’última edició de la Universitat d’Estiu de Gandia ‘Els espais culturals i creatius com a eines de transformació i innovació socioeconòmica en el mediterrani’, on va quedar manifesta la demanda per part dels participants de conèixer algunes eines més concretes i quins eren les possibilitats de les recents vies de finançament europeu, per a consolidar processos d’emprenedoria en els sectors culturals i creatius.

El taller es presenta precisament en les instal·lacions del renovat Teatre Raval, tractant de fer visible una interessant aposta d’emprenedoria cultural molt lligada a l’activisme cultural de la Safor. També es tria la Safor com a territori diana per les seues múltiples potencialitats en l’àmbit cultural i creatiu. El marc europeu de la nova política regional apunta, tal com mostra el projecte CreativeMed, en el qual participa Econcult, que els sectors culturals i creatius són sectors estratègics per al desenvolupament regional i que compten amb diversos avantatges per a protagonitzar la denominada RIS3 (Regional Innovation Smart Specialization Strategy).

Els estudis mostren que si bé les organitzacions dels sectors culturals i creatives mostren elevada propensió a la innovació, també manifesten manques diferencials en l’àmbit de les capacitats de gestió administrativa, planificació en l’organització o cerca de finançament, o en els processos d’internacionalització. En aquest taller es presentarà el model del pla de projecte assajat en el marc d’un segon projecte europeu 3c4 Incubators, en el qual també participa Econcult.

Inscripcó i +Info: http://www.uv.es/iiic4incub/
https://www.facebook.com/events/709484332465725/?ref_dashboard_filter=upcoming

Data d'actualització: 5 de Novembre de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar