Estàs a: > > El Cor de la Generalitat, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València

El Cor de la Generalitat, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València

Assaig del Cor de la Generalitat

Assaig del Cor de la Generalitat

El Cor de la Generalitat Valenciana, unitat artística dependent de CulturArts Música i una de les millors agrupacions corals d´aquest país, va celebrar divendres, 7 de novembre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, un concert amb un programa centrat en l’obra de Tomás Luis de Victoria (1548-1611). El Cor va estar dirigit pel seu director titular, Francesc Perales, amb Francisco Hervás a l’orgue.

El concert va tindre lloc a la Capella de la Sapiència de La Nau, l’edifici històric de la Universitat.

El programa va estar compost per les següents peces de Tomás Luis de Victoria: en la primera part s’interpretà el ‘Responsoris de tenebres’, ‘de l’Officium Hebdomadae Sanctae’, i en la segona part, els motets ‘Sancta Maria sucurre miseris’, ‘O magnum mysterium’, ‘O sacrum convivium’, ‘Congratulamini mihi’, ‘Vidi speciosam’, ‘Super flumina Babylonis’ i ‘Veni sancte Spiritus’.

El Cor de la Generalitat Valenciana és una de les millors agrupacions corals d’aquest país. Prestigi que ha guanyat des de la seua creació en 1987 i que ha mantingut brillantment. Des de l’any 2006 és el cor titular de les temporades líriques del Palau de les Arts.

Al llarg de la seua existència ha compaginat en el seu repertori l’òpera amb la música simfonicocoral de totes les èpoques i ha cantat sota la direcció dels directors internacionals més importants.

A més de cantar assíduament al Palau de la Música de València, ha estat present en les temporades i festivals més importants d’Espanya (Granada, Santander, Perelada, Grec…), així com en el festival cervantí de Guanajuato, a la seu de la Unesco a París, en l’Exposició Internacional de Lisboa i en la catedral de Sant Patrici de Nova York, a més de recórrer els principals festivals europeus amb l’espectacle ‘Tramuntana Tremens’.

Des de la inauguració del Palau de les Arts, el Cor ha intervingut en quasi totes les seues produccions, principalment sota la batuta de Lorin Maazel, Zubin Mehta i Omer Meir Wellber.

Data d'actualització: 12 de Desembre de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar