Estàs a: > > La Universitat i Fevecta signen un conveni per millorar la inserció laboral dels estudiants des de la fórmula cooperativa

La Universitat i Fevecta signen un conveni per millorar la inserció laboral dels estudiants des de la fórmula cooperativa

El rector Francisco Tomás i el president de Fevecta (Feació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat), Vicent Comes, han signat  un conveni marc destinat a establir i desenvolupar línies de col·laboració en l'àmbit de la formació per a la inserció professional, la promoció i la divulgació de l'ocupació de qualitat, en benefici dels estudiants i titulats de la Universitat de València.

Fevecta és una organització empresarial destinada a l'assessorament tècnic, formatiu i informatiu de projectes destinats a la creació de cooperatives de treball associat, fórmula que es revela com la més idònia per a l'autoocupació. D'entre les seues finalitats, Fevecta facilita a les seues cooperatives vies i contactes per a la incorporació de professionals universitaris als seus equips de treball. Aquesta organització, que agrupa i representa un total de 1.300 cooperatives generadores d'ocupació estable i de qualitat (23.000 llocs de treball, el 70% dels quals són fixos), promociona el cooperativisme i la prestació de serveis a les empreses afiliades, adoptant els Principis Cooperatius actualitzats per l'Aliança Cooperativa Internacional (ACI) en la Declaració Internacional sobre Identitat Cooperativa.

En el marc d'aquest conveni, la Universitat de València, a través de l'Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), organitzarà amb Fevecta iniciatives per a la inserció professional i la generació d'ocupació. Per la seua banda, Fevecta esdevindrà usuari dels serveis de l'Àrea d'Ocupació que gestiona l'OPAL, en vista a contractar estudiants i titulats de la Universitat de València que s'adapten als perfils demanats per les empreses cooperatives.

El director de l'OPAL, Vicente González, ha coincidit amb Vicent Comes a destacar la bona disposició de les institucions signants a l'hora d'establir col·laboracions. "Aquesta és una vella relació que ha donat fruits en forma, entre altres coses, dels diferents tutorials que pengen ja en la nostra web", ha assenyalat González. "Aquest conveni afavorirà, de segur, la inserció laboral dels estudiants de la Universitat de València, a través d'una dinàmica de cooperativisme i d'emprenedorisme en el camp de les cooperatives", ha puntualitzat el president de Fevecta.


Francisco Tomás ha ubicat la iniciativa dins el marc de les actuacions "que condueixen a obrir el camp d'ocupació als estudiants de la institució acadèmica", i ha incorporat aquest conveni al conjunt del projecte NauNova, de cara a l'obtenció de l'estatus de Campus d'Excel·lència Internacional, procés en què la Universitat es troba immersa.

 Més informació:

http://www.uv.es/opal
http://www.fevecta.coop/menu.html

 

 

Data d'actualització: 15 de Desembre de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar