Estàs a: > > L´exposició ´Miscel·lània geogràfica. Fotografies de Joaquin Bérchez´, al Centre Internacional de Gandia

L´exposició ´Miscel·lània geogràfica. Fotografies de Joaquin Bérchez´, al Centre Internacional de Gandia

Exposició Bérchez

Exposició Bérchez

El CIG-UV acull l´exposició ´Miscel·lània geogràfica. Fotografies de Joaquín Bérchez´, que es podrà visitar al hall del Centre del 12 al 30 de gener. L´autor, acompanyat pel vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i pel director del CIG-UV, Josep Montesinos, inaugurarà la mostra el dia 14 de gener a les 12 hores.

El proper mes de gener, el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València acollirà l´exposició ´Miscel·lània geogràfica. Fotografies de Joaquin Bérchez´. La mostra fotogràfica capta el paisatge valencià des de la particular òptica de l´autor ja que Bérchez conjuga la seua òptica com a fotògraf i com a catedràtic d´Història de l´Art (Universitat de València). La mostra ha estat organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

El vicerector Jorge Hermosilla explica que ´Miscel·lània geogràfica´ obeeix a la voluntat i compromís de la Universitat de València d´estar present en el territori, al costat de la societat local. “Bérchez captura l´entorn a través dels seus elements bàsics: l´aigua, el riu, l´albufera, el mar… Les seues fotografies il·lustren la petjada del pas del temps en el territori, doncs mostren els esdeveniments que modifiquen i renoven el nostre paisatge”, ha assenyalat.

Joaquín Bérchez ha convertit les fotografies del paisatge valencià en una eina més de contemplació i de reflexió sobre el territori. La mostra arreplega panoràmiques des d´Ademús a l´Albufera, les vistes de l´interior i el litoral, o detalls de vinyes, tarongers, palmeres, oliveres, arrossars…, que se succeeixen a través d´una juxtaposició d’allò antic i allò modern, en un territori antropitzat, modelat per l´activitat humana. Des de la torsió d´un cep d’Utiel al cel diürn, des de les restes de l’aqüeducte romà de Xelva a les tranquil·les aigües del Mediterrani, el paisatge valencià representat adquireix noves visions als ulls de Bérchez. El professor torna a delectar a l´espectador amb estampes de la geografia i el paisatge valencians. Un pretext més per a evocar el reconeixement i el sentiment cap al territori i als valors paisatgístics i patrimonials que atresora. 

L´exposició estarà oberta al públic de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores, en el hall del Centre Internacional de Gandia del 12 al 30 de gener. Després, continuarà el seu itinerari per altres localitats de la província de València com Cortes de Pallás.

Data d'actualització: 27 de Gener de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar