Estàs a: > > Un assassinat a l’Alemanya nazi protagonitza el primer Club de Lectura del 2015

Un assassinat a l’Alemanya nazi protagonitza el primer Club de Lectura del 2015

Philippe Claudel

Philippe Claudel

El Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes ha iniciat l’any 2015 amb la lectura de l’última novel·la del francés Philippe Claudel, ‘El informe de Brodeck’, premi Goncourt 2007 i instal·lada en les llistes de llibres més venuts des de la seua publicació. El Club va reunir el passat dia 13 de gener.

Amb ‘El informe de Brodeck’, Claudel continua la senda iniciada en ‘Almas grises’: la seua particular recerca dels clarobscurs de l’ànima humana.

Segons assenyala la crítica, la darrera novel·la de Philippe Claudel es distingeix per la seua calculada indeterminació. Per ambigus indicis es pot suposar que l’escenari de la trama és un llogaret centreeuropeu, tal vegada austría, així com que el protagonista és jueu i que el seu origen se situa a l’Europa oriental. Es refereix, igualment, a la Segona Guerra Mundial, alguna cosa que se sap pel context, i que els invasors del llogaret eren nazis. Així mateix, se suposa que Brodeck ix d’un camp de concentració alemany per a duu a terme un encàrrec.

En realitat, la guerra havia acabat feia un any, i Brodeck, supervivent de la Segona Guerra Mundial, haurà de redactar l’informe d’un assassinat, pressionat pels seus veïns, tots ells responsables del crim. Així doncs, haurà d’aportar un informe tan fidedigne que la seua lectura comporte comprensió i perdó.

L’autor
Philippe Claudel ha sigut docent i guionista de cinema i televisió. Gran admirador de Simenon i del Jean Giono de la postguerra, va publicar el seu primer llibre, ‘Meuse l’oubli’, quan tenia 37 anys. Les seues novel·les i llibres de relats han sigut guardonats en diverses ocasions: la novel·la ‘J’abandonne’ va rebre el premi França Televisió 2000, el llibre de relats ‘Petites mécaniques’ va obtindre el premi Goncourt de Novel·la 2003; ‘Almas grises’, la seua cinquena novel·la, va ser guardonada amb el prestigiós premi Renaudot, també en 2003, i ‘El informe de Brodeck’ va ser premi Goncourt dels Estudiants 2007.

Per a participar en el Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes només cal ser membre del col·lectiu de la Universitat de València.

Dia: 13 de gener.
Hora: 18:30 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l´Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘El informe de Brodeck’, de Philippe Claudel.

La participació en el Club de Lectura és gratuïta i exclusiva per als membres d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, els quals han d’enviar un correu electrònic a amics@uv.es per a inscriure’s.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 14 de Gener de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar