Estàs a: > > Interpretació, cant renaixentista i barroc, i direcció d’orquestra integren la nova oferta formativa del Patronat d’Activitats Musicals

Interpretació, cant renaixentista i barroc, i direcció d’orquestra integren la nova oferta formativa del Patronat d’Activitats Musicals

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Està obert el termini per inscriure’s en els nous cursos de formació musical que ofereix el Patronat d’Activitats Musicals (PAM) de la Fundació General de la Universitat de València en el primer semestre de 2015. Es tracta de quatre accions formatives convalidables per crèdits de lliure opció.

Els cursos abordaran la interpretació instrumental (pianística i amb corda), el cant renaixentista i barroc, i la direcció d’orquestra.

L’estudiantat i tot el personal de la Universitat de València, i els socis i sòcies d’Amics i Antics Alumnes gaudiran de descomptes en els preus. Més informació en el web del PAM: www.uv.es/aam. Els cursos es desenvoluparan de febrer a juny de 2015.

El primer, ‘Interpretació amb instruments de corda IX: repertori solístic’, es desenvoluparà del 10 de febrer al 19 de maig i serà impartit per David Fons (viola). L’alumnat aprendrà des de la posició corporal que ha d’adoptar (flexibilitat, relaxació, producció de so, equilibri…) fins a hàbits d’estudi, memorística i concentració, a més de tècnica, estètica, anàlisi, història i literatura solista de l’instrument.

Els dies 13 i 14 de febrer tindrà lloc el curs de ‘Cant renaixentista i barroc per a solistes i xicotets grups de cambra’, que estarà dirigit pel contratenor valencià José Hernández Pastor. Hernández Pastor compta ja amb una carrera mereixedora de tota mena d’elogis, tant de premsa com d’especialistes i públi. Amb una versatilitat notable, és referència del repertori renaixentista en l’àmbit internacional. Amb aquest curs pretén donar als participants una visió de la interpretació històrica i l’actitud en relació amb el repertori dels segles XVI, XVII i XVIII.

D’altra banda, el curs sobre ‘Interpretació pianística’ arriba enguany a la seua setena edició. Serà impartit, del 21 de febrer al 19 de juny, per Carles Marín, premi Mozarteum de Salzburg al millor solista de l’any 2008. Amb aquest curs s’analitzarà el repertori i els recursos tècnics per a millorar la interpretació del repertori solístic per a piano.

Per últim, del 17 al 27 d’abril es desenvoluparà la primera edició del curs ‘Introducció a la direcció d’orquestra’, impartit per Hilari Garcia Gázquez, director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. El principal objectiu del curs és oferir un marc formatiu de caràcter teoricopràctic a estudiants de direcció, joves directors i directores d’orquestra, i músics en general interessats en l’àmbit de la direcció. L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València hi participarà com a orquestra pilot en les sessions pràctiques i les obres que es treballaran durant el curs seran ‘Capriol Suite’, de P. Warlock; ‘Guia d’orquestra per a joves’, de B. Britten; i ‘Simfonia núm. 8 en sol major op. 88’, d’Antonín Dvorák.

+Info: http://links.uv.es/zB3aFI1

Data d'actualització: 5 de Març de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar