La Cątedra UNESCO de la Universitat destina 26.300 euros a huit projectes de formació i sensibilització
Estás en: > > La Cątedra UNESCO de la Universitat destina 26.300 euros a huit projectes de formació i sensibilització

La Cątedra UNESCO de la Universitat destina 26.300 euros a huit projectes de formació i sensibilització

Cątedra UNESCO 2014

Cątedra UNESCO 2014

La Cątedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de Valčncia ha resolt la convocatņria de 2014 amb la concessió de 26.300 euros que es destinaran a l’execució de huit projectes de formació i sensibilització, consistents en cursos, debats, jornades i exposicions.

Totes aquestes accions es desenvoluparan en la Universitat durant el curs acadèmic 2014-2015.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és donar suport a les iniciatives, activitats i projectes organitzats per membres de la comunitat universitària que fomenten la formació en desenvolupament humà i sostenible en qualsevol disciplina, i també a aquells projectes que promouen la sensibilització sobre la cooperació al desenvolupament i la lluita contra la pobresa en el món.

Amb aquesta convocatòria, la Càtedra UNESCO col·labora, difon, incentiva i transversalitza els estudis sobre desenvolupament humà i sostenible en la docència, la vida acadèmica i social de la Universitat de València, així com les accions de sensibilització en aquesta matèria.

Organitzen la convocatòria el Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València i el Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació.

La resolució contempla accions en tots els campus de la Universitat de València i abasta disciplines com ara l’economia aplicada, ciències socials, educació comparada, treball i serveis socials, estudis de la dona, dret internacional públic, biologia cel·lular i història.

Es pot consultar el document de resolució de la convocatòria 2014 en el següent enllaç: http://links.uv.es/btr8wTS

Sobirania alimentària i educació per al desenvolupament
El primer projecte d’aquesta convocatòria que es durà a terme és el curs ‘Diàlegs de sabers: Entorn de la Sobirania Alimentària’, coordinat per Sergi Escribano, de la Universitat Internacional Terra Ciutadana, i Amat Sánchez, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València. Les sessions formatives comptaran amb la intervenció de diversos especialistes, experts, professors universitaris i membres d’organitzacions destacades en la matèria. L’objectiu principal és difondre les propostes i les experiències de sobirania alimentària en els àmbits internacional i local, així com a conjunt de polítiques i eines útils per a fer front als desafiaments alimentaris, territorials i ambientals.

El curs es desenvoluparà del 20 al 27 de febrer. La conferència inaugural tindrà lloc en el Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València (Campus dels Tarongers) i la resta de sessions, en la sala Ximo Mora de la Casa de l’Alumne de la Universitat Politècnica de València. Hom disposa de fins a quinze beques per a la realització d’aquest curs.

+Info i matrícula

Així mateix, aquest mes començarà un altre projecte de la convocatòria de 2014, coordinat per María Jesús Martínez Usarralde, que es desenvoluparà del 27 de febrer al 24 d’abril, a l’Aulari I - Aula 12 (Menéndez Pelayo s/n), al Campus de Blasco Ibáñez. Es tracta de la segona edició del curs ‘L’Educació no ens farà indiferents: eines d’Educació per al Desenvolupament (EpD) per pensar/fer/sentir’. Els objectius principals són: reflexionar sobre les metodologies de treball, funcions i repercussions; formar-se mitjançant una part pràctica on l’alumnat podrà experimentar i construir eines de sensibilització; i sensibilitzar-se, una vegada es conega la metologia, desenvolupant la creativitat per a promoure nous materials pedagògics per a grups de treball.

Impartiran el curs Lourdes Casanova, llicenciada en Filosofia i diplomada en Educació Social per la Universitat de València; Begoña Itziar García-Romeu, diplomada en Educació Social per la Universitat de València; María Jesús Martínez Usarralde, professora coordinadora; i Laura Romero, del Grup de Treball d’Educació per al Desenvolupament de la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

+Info i matrícula

Fecha de actualización: 20 de Febrero de 2015

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar