Estàs a: > > Una exposició a La Nau invita a conèixer com es fa un conte de pirates

Una exposició a La Nau invita a conèixer com es fa un conte de pirates

Pirata expo Sofía o el pendolaje

Pirata expo Sofía o el pendolaje

S´inaugurarà hui dimecres a les 19.30 hores

 

L'exposició Un conte conte des de dins. Sofía o el pendolaje, que es podrà contemplar a La Nau del 16 de desembre al 17 de gener, pretén donar a conèixer com es fa un conte, en concret un conte de pirates, i no un conte qualsevol, sinó un dels que no segueix les pautes del mercat, i per això totalment innovador, i que ha estat distingit amb diversos guardons: el primer premi de disseny de l'Associació Provincial Valenciana d'Industrials d'Arts Gràfiques, el premi de la Generalitat Valenciana al millor llibre editat en castellà l'any 2008 i una menció en els prestigiosos Premis Anuaria. Una exposició ideal perquè la visiten xiquets i xiquetes en aquetes dates en què fan les vacances de Nadal i tenen més temps lliure.

El grup de creatius Espirelius, organitzador d'aquesta mostra juntament amb la Universitat de València, es van transformar en editorial amb la publicació de l'obra de Manu Folch i Julio Blasco, Sofía o el pendolaje, un llibret amb uns trets molt particulars. L'estil de les il·lustracions és totalment innovador, perquè les imatges han estat generades a partir de personatges tridimensionals fets en paper de diari, objectes quotidians que han perdut el seu ús convencional, paper, cartó... A més, el color hi té una importància cabdal i els objectes quotidians serveixen per construir una realitat diferent. Així, una gàbia esdevé presó de pirates i unes culleres, els temuts taurons. Després, per tal de crear les escenes, tots els elements reals van ser escanejats i muntats com a peces d'un trencaclosques en tres dimensions, combinades per formar el collage definitiu a través de l'edició per ordinador.

En l'exposició, que és un projecte d'Espirelius, totes aquestes escenes estan confeccionades en tres dimensions. De fet, els visitants hi podran veure onze caixes il·lustrades o diorames, en cadascuna de les quals es narra visualment una seqüència del conte i que funcionen per si soles sense que calga l'acompanyament del text.

Però, els xiquets i les xiquetes, a més de viatjar des de La Nau a un món de pirates mitjançant aquesta exposició, també podran construir la seua pròpia història. En un espai habilitat per als més menuts podran construir, dibuixar i retallar els seus personatges i després crear un escenari on construir també petits tresors. Una magnífica activitat que fomenta la imaginació i la creativitat en aquest temps de Nadal.

 


Data d'actualització: 26 de Gener de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar