Estàs a: > > Concerts de Nadal de les agrupacions universitàries

Concerts de Nadal de les agrupacions universitàries

orfeo001

orfeo001

El dia 21 actuaran els més menuts i el 23 l´Orfeó i l´Orquestra

Com ja és tradicional, l'Orfeó Universitari de València, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i l'Escola Coral La Nau de la Universitat de València tenen previst oferir diversos concerts per tal de donar la benvinguda al Nadal. Enguany destaca, sobretot, que l'Orfeó Universitari de València celebra el 50è aniversari del primer concert de Nadal «El món canta davant d'un bressol» i, per això, han preparat un concert molt especial a banda de tot un cicle d'una desena concerts en diferents ciutats, la programació del qual es pot consultar mitjançant http://www.orfeon.org

La cita a València comença amb els més menuts. L'Escola Coral La Nau, integrada per xiquets i xiquetes, oferirà un concert el pròxim 21 de desembre de 2009, a les 19 hores, al Col·legi Major Rector Peset. Les veus dels xiquets seran dirigides per Mònica Perales. Amb aquest concert l'Escola mostra al públic la tasca desenvolupada en el seu primer trimestre de treball. Es presentarà un grup de nadalenques populars de diverses procedències harmonitzades per a veus blanques.

El concert de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat tindrà lloc, com sempre, l'últim dia lectiu, el 23 de desembre, a les 12 hores, a l'Auditori Charles Darwin del campus de Burjassot. L'Orquestra interpretarà la Simfonia núm. 3 en mi b major de Beethoven. Aquesta és una de les obres més famoses de l'autor, que originalment pensava dedicar-la a Napoleó (el nom original de la simfonia era Bonaparte) en honor al llibertador d'Europa. Beethoven admirava els ideals de la Revolució Francesa encarnats en la figura de Napoleó, però quan aquest s'autocoronà emperador, Beethoven es disgustà tant que va esborrar-ne el nom i, quan es publicà el 1806, li donà el títol: «Simfonia heroica, composta per festejar el record d'un gran home».

D'altra banda, l'Orfeó Universitari de València presenta un programa especial per al 50è aniversari del seu tradicional concert de Nadal «El món canta davant d'un bressol» que celebren tots els anys. El concert es realitzarà el dimecres 23, a les 20.15 hores, a la Sala Iturbi del Palau de la Música. Per a la primera part interpretaran els cors més destacats de l'emblemàtic oratori El Messies, de Georg Friedrich Händel, de la mort del qual commemorem el 250 aniversari el 2009. Händel va compondre El Messies durant 24 dies l'estiu de 1741. El llibret és de Charles Jennens i es troba format per fragments bíblics extrets de la traducció de la Bíblia anomenada Bíblia del rei Jaume. Jennens va concebre l'estructura del llibret com una òpera en tres actes, en cadascun dels quals es relata i es reflexiona sobre un episodi de la vida de Jesucrist: el naixement, la passió i la resurrecció. Actualment El Messies continua sent l'obra més popular de Händel i és habitual representar-lo durant l'època de Nadal.

L'entrada a tots els concerts és lliure i limitada a la capacitat del recinte, excepte la de concert de l'Orfeó Universitari, l'entrada del qual costa des de 6 € fins a 12 € i es ven a les taquilles del Palau de la Música i Servientrada.

 


Data d'actualització: 21 de Desembre de 2012
Publicat en: Música, Principal

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar