Estàs a: > > L’Orquestra Filharmònica de la Universitat inicia una gira de concerts per Castella i Lleó

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat inicia una gira de concerts per Castella i Lleó

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dirigida per Hilari Garcia Gázquez, ha iniciat una gira de concerts per Castella i Lleó entre els dies 6 i 9 de març. Amb aquesta gira ha arrancat el projecte ‘Sinèrgia’ per a la creació d’una Xarxa d’Orquestres Universitàries d’Espanya.

L’Orquestra tenia programats tres concerts: els dos primers, organitzats per la Diputació de Palència, se celebraren els dies 7 de març, a les 19 hores, a l’Església de Santa Eulalia de Torquemada, i 8 de març, a les 20 hores, a l’Església de San Andrés de Carrión de los Condes; el tercer concert, organitzat per la Universitat de Lleó, es va dur a terme el 9 de març, a les 20:30 hores, a l’Auditori Ciutat de Lleó.

El vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, explica que ‘Sinèrgia’ “és una aposta de la Universitat de València per a generar cooperació de les universitats en l’àmbit de la cultura, en concret en la música”. En aquest sentit, Hilari Garcia assenyala: “Amb aquesta gira comencem un projecte que el seu objectiu principal és conjuminar i cohesionar activitats entre les orquestres de l’Estat espanyol. ‘Sinèrgia’ implica, entre altres aspectes, l’intercanvi cultural d’orquestres universitàries, d’experiències musicals i de planificació, organització i estratègies entorn de la programació musical universitària”.

El projecte ‘Sinèrgia’ culminarà així al juliol amb unes jornades a València que comptaran amb la participació de representants de totes les orquestres universitàries d’Espanya. A més, tindrà lloc una sèrie de concerts a càrrec de les orquestres de les universitats d’Alacant, Lleó, Granada i València, en el marc del Festival Serenates.

El repertori
El repertori que l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València interpretà durant la gira de Castella i Lleó va incloure dues obres: el conte musical de Serguei Prokófiev ‘Pere i el llop’, amb la col·laboració del narrador Llorenç Giménez (contacontes), i la ‘Simfonia nº 8’ d’Antonín Dvorák. Aquesta última, segons explica Hilari Garcia Gázquez, “és l’obra principal de treball de la segona part del curs de l’Orquestra”.

Es tracta d’un programa que resulta molt atractiu per a tot tipus de públic. En opinió d’Hilari Garcia, aquest programa “combina dues músiques populars que, al mateix temps, són obres de repte, complexes per als músics i d’una gran qualitat interpretativa”.

L’entrada als tres concerts ha sigut gratuïta.

Programa dels concerts
Currículum de l’Orquestra, Hilari Garcia i Llorenç Giménez

Data d'actualització: 10 de Març de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar