Estàs a: > > Les fotoperiodistes valencianes recopilen en La Nau una exposició de 66 fotografies d’11 dones allunyades de l’estereotip social

Les fotoperiodistes valencianes recopilen en La Nau una exposició de 66 fotografies d’11 dones allunyades de l’estereotip social

Begoña, conductora de camió. Foto: Consuelo Chambó

Begoña, conductora de camió. Foto: Consuelo Chambó

El Claustre de La Nau de la Universitat de València acull, del 10 de març fins el 26 d´abril, l´exposició ‘Diverses. Històries de Dones’, una mostra del col·lectiu ‘Objectives’ de fotoperiodistes valencianes que recopila en 66 fotografies la història gràfica d’11 dones allunyades de l’estereotip social.

Aquest projecte expositiu està organitzat i produït pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i té la col·laboració de l’Ajuntament de València.

Durant 365 dies, les 11 dones fotoperiodistes del col·lectiu ‘Objectives’ han realitzat un seguiment a les rutines de les protagonistes d’una mostra de caràcter itinerant que realitza a València la seua primera parada i que s’emmarca dins de les activitats del 8M, Dia Internacional de la Dona.

La mostra es pot visitar en un lloc emblemàtic de La Nau, el Claustre, fins al proper 26 d’abril i al voltant de l’exposició es desenvoluparà una sèrie d’activitats paral·leles, com una taula de debat que el proper 20 d’abril tindrà la participació de la periodista Rosa María Calaf i de la tres vegades guanyadora del World Press Photo, Lorena Ros. Posteriorment, l’exposició recorrerà diverses ciutats d’Espanya durant aquest any.

‘Diverses. Històries de Dones’ és el segon projecte conjunt de les dones fotoperiodistes valencianes, després de ‘DonesxDones’, la mostra-homenatge a les dones treballadores del Mercat Central que va acollir l’any 2014 aquest edifici singular de la ciutat de València.

Les fotoperiodistes i les protagonistes
Mónica Torres (‘El País’), Emma Ferrer (agències), Eva Máñez (‘Valencia Plaza’, FAV i agències), Consuelo Chambó (‘freelance’), Provi Morillas (‘Levante-EMV’), Almudena Torres (agències), Eva Ripoll (Palau de la Música de València i ‘freelance’), Amparo Simó (diari ‘Marca’ i ‘freelance’), Irene Marsilla (‘Las Provincias’), Raquel Abulaila (Diputació de València) i Marga Ferrer (‘Levante-EMV’, editorials i ‘360gradospress.com’) són les 11 fotoperiodistes que participen en la mostra.

Elles plasmen a través del seu objectiu la vida d’Aïssatou, senegalesa que busca un lloc en la societat occidental sense perdre els seus senyals d’identitat; d’Esther, una violinista punk de l’Orquestra de València; de Maleni, gitana que va a la universitat i que trenca els prejudicis de la societat cap als gitanos; de Begoña, una conductora de camió, una dona amb professió d’home; de Paca, amb sis fills, deu néts i un marit que l’acompanya des de fa cinquanta anys; de Fide, una persona que lluita de manera constant per trobar respostes a la seua malaltia rara; d’Elvira, una dona amb osteogènesi imperfecta (ossos de vidre); de Maider, una futbolista i institució al món del futbol femení; de Rosa, agricultora, mare emprenedora i lluitadora; d’Elena, una odontòloga cooperant, compromesa i solidària amb qui més ho necessita; de Paula, activista de classe mitjana, treballadora i mare soltera que lluita contra el desnonament.

‘Objectives’, en format blog i ‘making of’
La web d’aquest col·lectiu de dones fotoperiodistes, http://donesobjectives.com, funciona també com a quadern de bitàcola de l’experiència i inclou un vídeo amb el making-of de com es va gestar el projecte i el dossier de l’exposició.

´Diverses. Històries de Dones´, també en un reportatge i una galeria d´imatges, en InfoUniversitat

Data d'actualització: 26 de Març de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar