Estàs a: > > Els conflictes d´Orient Mitjà centren una jornada al CIG-UV

Els conflictes d´Orient Mitjà centren una jornada al CIG-UV

Jornada “Oriente Próximo ante el reto democrático: De la tiranía al desconcierto”

Jornada “Oriente Próximo ante el reto democrático: De la tiranía al desconcierto”

Sota el títol ´Els conflictes d´Orient Mitjà i del Nord d´África: Una amenaça per a Europa´ la jornada busca indagar sobre la situació a què es veuen sotmesos els páises d´Orient Mitjà a causa de la irrupció del terrorisme jihadista i de l´Estat Islàmica . La jornada, organitzada des de la Càtedra Jeann Monnet, se celebrarà el pròxim 18 de juny i serà convalidable per un crèdit de lliure elecció.

MATRICULA´T

El programa de la jornada és el següent:


Coordinador:  Antoni Bar CENDÓN, Catedràtic de Dret Constitucional, Catedràtic JEAN MONNET “AD PERSONAM”, Universitat de València.

Matí:

09:00 - 9:15:      Recepció d´assistents

09:15 - 09:45:    Inauguració del Seminari: Presentació del programa i dels ponents. D. Antoni Bar CENDÓN, Catedràtic de Dret Constitucional, Catedràtic JEAN MONNET “AD PERSONAM”, Universitat de València.

09:45 - 11:45:    “El conflicte de l´Orient Mitjà: Perspectiva històrica i visió actual. La qüestio palestina-ISRAELÍ”.  D. Antoni Bar CENDÓN.


11:45 - 12:00:    Descans

12:00 -14:00:     “L´Estat Islamic: Quines realitats, quines responsabilitats?” D. BARAH MIKAIL, Investigador SENIOR, Orient Mig i Nort d´Africa, Fundació per a les Relacions Internacionals i el Diàleg Exterior (FRIDE), Madrid.

Vesprada:

15:30 - 17:30:    “Libia i el Nord d´Àfrica: Una amenaça real per a Europa”. D. Ignaci Font COBO, Coronel d´Artilleria, Analiste Principal, Institut Espanyol d´Estudis Estrategics (IEEE), Madrid.

 17:30 - 17:45:    Descans

 17:45 - 19:45:    “Rutes i xarxes de l´economia JIHADISTA i criminal en el SAHARA-SAHEL”  Na. LAURENCE AÏDA AMMOUR, Consultora en Seguritat Internacional i Defensa, GÉOPOLISUDCONSULTANCE, INSTITUT D’ÉTUDES POLITIQUES, BORDEAUX, França.

 19:45 - 20:30:    Clausura del Seminari: Una RECONSIDERACIÓN i un debat final.  D. Antoni Bar CENDÓN, Catedràtic de Dret Constitucional, Catedràtic JEAN MONNET “AD PERSONAM”, Universitat de València.Data d'actualització: 19 de Maig de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar