Estàs a: > > La plataforma de ‘crowdfunding’ Uniempren presenta un nou servei d’economia social col·laborativa

La plataforma de ‘crowdfunding’ Uniempren presenta un nou servei d’economia social col·laborativa

Icona Uniempren

Icona Uniempren

La Fundació General de la Universitat de València-Uniempren va organitzar, juntament amb la Unitat per a la Integració de les Persones amb Discapacitat, la jornada ‘Uniempren, plataforma de suport per a projectes socials’, que se celebrà el passat 7 de maig a Psicologia.

La jornada va servir per a donar a conèixer els serveis d’Uniempren, la primera plataforma universitària de ‘crowdfunding’, posada en marxa per la Universitat de València.

La plataforma presentà, a més, un nou servei relacionat amb l’economia social col·laborativa, amb el qual les persones emprenedores podran intercanviar serveis entre elles mateixes; compartir despeses de despatx, lloc de treball, recursos, etcètera; regalar aquelles coses que no són útils per a unes persones però sí ho són per a unes altres; així com prestar recursos necessaris per a altre/s emprenedor/s.

Els tècnics especialistes aportaren informació sobre les condicions especials de les quals disposen els projectes d’interés social dins d’Uniempren, així com de les particularitats legals de l’emprenedor social i del finançament de projectes. Parlaren d’aquests temes Silvia García, responsable de la gestió d’Unimpren, i Paula Iranzo, tècnica del Departament Jurídic de la Fundació General de la Universitat de València, respectivament.

Una experiència personal i una història de vida
D’altra banda, Jerónimo Torralba, president d’INDACEA (http://www.indacea.org), xarxa per a la recerca mèdica, narrà la seua experiència com a emprenedor social dins de la plataforma Uniempren.

Jerónimo Torralba té 35 anys i en complir-ne 21 li van diagnosticar una malaltia muscular degenerativa que els metges anomenen distròfia facioescapulohumeral. “Jo era pilot, però en acabar els estudis em van diagnosticar la malaltia i la meua vida va canviar, va anar per un altre rumb”, recorda. Jerónimo estudià ADE a la Universitat de València i es va sensibilitzar tant amb les necessitats de la recerca mèdica que va decidir encetar un nou projecte sense fi de lucre: l’associació INDACEA, la qual va veure la llum l’estiu passat i ja du en marxa projectes corresponents a una dotzena de grups sanitaris diferents, entre els quals, malalties cardiovasculars, neurodegeneratives, respiratòries, infeccioses i rares o “de poca prevalença” -com prefereix qualificar-les Jerónimo Torralba-, salut mental, cirurgia i traumatologia, etcètera.

“INDACEA es dirigeix a la recerca mèdica en general. Les persones interessades fan una aportació de cinc euros a un grup, diversos grups o tots els grups, i els diners es destinen a la investigació corresponent. En aquests moments estem intentant finançar un projecte de distròfia i estem a l’espera d’encetar-ne un per a malaltia cardiovascular”, explica el president de l’associació.

Jerónimo Torralba, així mateix, critica amb duresa les polítiques, al llarg dels diferents governs tant regionals com estatals, en matèria de recerca mèdica: “Ara sembla que hi ha moltes retallades en aquest sector de la investigació, però en realitat sempre ha estat mal. Mai no hi ha hagut una implicació estatal real per a fomentar-la”, sosté.

Torralba també fa una crida a la població valenciana per a recordar-li que a països com els EUA o el Regne Unit les aportacions ciutadanes a la recerca mèdica són d’allò més comú i natural, i reclama la necessitat de la implicació social en aquest tema, de la conscienciació i la sensibilització de la ciutadania. No obstant això, reconeix: “L’assistència mèdica hauria de ser universal i tant de bo seria que l’Estat posara realment tots els fons per a cobrir-la”.

Més informació sobre el programa, ponents i horaris

Data d'actualització: 3 de Juny de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar