ONGD fan públic, a La Nau, un informe que recull més de mil testimonis de dones víctimes de la guerra colombiana
Estás en: > > ONGD fan públic, a La Nau, un informe que recull més de mil testimonis de dones víctimes de la guerra colombiana

ONGD fan públic, a La Nau, un informe que recull més de mil testimonis de dones víctimes de la guerra colombiana

Imatge del cartell de la jornada de Ruta Pacífica de las Mujeres

Imatge del cartell de la jornada de Ruta Pacífica de las Mujeres

Global Network for Rights and Development (GNRD), Amnistía Internacional, Ruta Pacífica i la Fundació General de la Universitat de València van organitzar la presentació de l’informe de la Comissió de la Veritat i Memòria de les Dones Colombianes en un acte a l’Aula Magna de La Nau el passat 14 de maig.

La Veritat de les Dones és un informe que recull més de mil testimonis de víctimes que varen patir les atrocitats de la guerra colombiana. Es tracta de narracions d’experiències de supervivència al límit, de dones que han sigut víctimes de greus violacions dels drets humans i que, malgrat el patiment, han decidit fer un pas endavant i així intentar que el seu sentiment es puga transformar també en esperança per a la pau a Colòmbia.

La Ruta Pacífica de les Dones a Colòmbia és un moviment feminista format per una xarxa d’organitzacions de dones que tenen un clar compromís amb el procés de pacificació. El clima de confiança i proximitat que elles varen generar va fer possible que s’efectuaren les entrevistes que formen part d’aquest informe.

“Ha sigut un treball ple de dolor i emocions, però necessari per a visibilitzar que és possible una oportunitat per a un país massacrat per dècades de guerra”, assenyalen des de l’organització.

L’acte de presentació de l’informe començà amb les intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; la directora de GNRD Spain, Diana Zarzo; i el coordinador d’Amnistia Internacional a València, Pau Barés.

Es projectà així mateix un vídeo amb la intervenció de la coordinadora de l’organització colombiana ‘Ruta Pacífica de las Mujeres’, Marina Gallego.

A les 10 hores intervingué Elena Mut, professora de Ciències Socials de la Universitat de València, qui presentà l’informe i el contextualitzà amb una anàlisi de la situació actual de Colòmbia.

A continuació, va intervindre la coordinadora de Relacions Internacionals d’Amnistía Internacional, Carmen Soto, i posteriorment va ser el moment de la lectura dels testimonis narrats per les víctimes del conflicte. Representants de diverses organitzacions civils, com ara Intermón Oxfam, Red Amminvi, Acolvalle o Por ti Mujer, posaren veu a les experiències contingudes en l’informe presentat.

Finalment, María Esperanza, víctima del conflicte i convidada especial de l’acte, explicà la seua experiència personal.

Documentos adjuntos:
Fecha de actualización: 26 de Mayo de 2015

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar