Estàs a: > > Albert Hernàndez, autor de ‘La ciutat de les flors’, visita el Club de Lectura d’AlumniUV

Albert Hernàndez, autor de ‘La ciutat de les flors’, visita el Club de Lectura d’AlumniUV

Albert Hernàndez i Xulvi. Foto: www.escriptors.cat

Albert Hernàndez i Xulvi. Foto: www.escriptors.cat

AlumniUV va celebrar dimarts 2 de juny un nou Club de Lectura que, en aquesta ocasió, va rebre la visita de l’escriptor Albert Hernàndez, autor de la novel·la ‘La ciutat de les flors’, per a comentar la lectura de l’obra amb els membres del Club a la Biblioteca ‘Palau de l’Exposició’.

Traduïda al castellà, ‘La ciutat de les flors’ va ser Premi Fiter i Rossell del Govern d’Andorra l’any 2013, per tractar-se d’una novel·la “intensa, emocionant, amb una trama portada amb bon pols narratiu fins al final”, va assenyalar el jurat. L’obra, a més, presenta “un llenguatge ric, ple d’imatges suggerents, on els ‘flashbacks’ lliguen amb natural mestria. Una història d’amor, desitjos i desamor. Personatges de carn i ossos ben descrits psicològicament des de la infantesa. La guerra de Sidi Ifni travessa la narració com una espasa”, opinà aquest jurat.

Albert Hernàndez i Xulvi (Catarroja, 1942), que va començar a escriure als 17 anys, ha publicat novel·la, narrativa infantil i juvenil, i teatre. Captivat pel cinema des de molt jove, va escriure un guió que mai no es va portar a la gran pantalla, si bé sí li va servir per a tindre uns primers contactes amb grans de la indústria cinematogràfica com ara el productor executiu valencià Manolo Torres, veí de Catarroja, i fins i tot Luis Buñuel.

No va tindre èxit amb el cinema, encara que va fer algun curs, i va decidir continuar escrivint històries. Un primer i modest premi per la traducció del conte curt ‘El parat’ li va animar a continuar endavant en el món de la literatura fins acabar publicant en una dotzena d’editorials. En la seua obra sempre s’ha interessat per la recuperació de la seua llengua. “La llengua és la part més important de la identitat d’un poble”, pensa l’escriptor que, fins a l’actualitat, ha publicat una vintena de llibres.

Albert Hernàndez ha recopilat fins ara una dotzena de premis, entre els quals destaquen el Premi Vila de Perpinyà de novel·la (1997) per ‘Temps de fang’, el Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (2001) per aquesta mateixa novel·la i el Premi de novel·la Enric Valor (2006) per ‘El tango de l’alquimista’.

 

Per a formar part del Club, les persones interessades hauran de contactar primer amb l’oficina AlumniUV (963531070 o amics@uv.es).

Dia: 2 de juny.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘La ciutat de les flors’, d’Albert Hernàndez.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 3 de Juny de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar