Estàs a: > > Els conflictes de l’Orient Mitjà, a anàlisi en una jornada al Centre Internacional de Gandia

Els conflictes de l’Orient Mitjà, a anàlisi en una jornada al Centre Internacional de Gandia

Jornada “Oriente Próximo ante el reto democrático: De la tiranía al desconcierto”

Jornada “Oriente Próximo ante el reto democrático: De la tiranía al desconcierto”

Sota el títol ‘Els conflictes d’Orient Mitjà i del Nord d’Àfrica: Una amenaça per a Europa’, el Centre Internacional de Gandia va acollir, el passat 18 de juny, una jornada per a indagar sobre la situació a què es veuen sotmesos els països d’Orient Mitjà a causa de la irrupció del terrorisme jihadista i de l’Estat Islàmic.

La jornada, organitzada des de la Càtedra Jean Monnet, comptà amb vora un centenar de matriculats.

L’objectiu d’aquest curs, de 10 hores de duració, va estar analitzar la problemàtica actual que afecta el món àrab, des de l’Orient Mitjà fins al Nord d’Àfrica. La jornada començà amb la conferència d’Antonio Bar, catedràtic de Dret Constitucional i titular de la Càtedra organitzadora, que tractà de fer una perspectiva històrica sobre la qüestió palestinoisraeliana i analitzar la situació actual. A continuació, Barah Mikail, professor de Ciència Política de la Universitat de Sanint Louis, pronuncià la conferència ‘L’estat islàmic: quines realitats, quines responsabilitats?’.

Ja per la vesprada, va ser el moment de parlar sobre Líbia i el Nord d’Àfrica i l’amenaça que suposen per a Europa, i va ser Emilio Sánchez de Rojas, coronel d’Artilleria i membre de l’IEEE-CESEDEN, l’encarregat de tractar el tema. Tot seguit, Laurence Aïda, consultora en seguretat internacional i defensa, parlà sobre les rutes i les xarxes de l’economia jihadista i criminal al Sàhara-Sahel’.

La jornada es tancà amb un debat sobre els temes tractats al llarg del dia que va moderar el coordinador, Antonio Bar.

Data d'actualització: 3 d'Agost de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar