Bernardo Guzmán afirma que el gran objectiu dels mitjans tradicionals ha de ser “recuperar la credibilitat perduda”
Estás en: > > Bernardo Guzmán afirma que el gran objectiu dels mitjans tradicionals ha de ser “recuperar la credibilitat perduda”

Bernardo Guzmán afirma que el gran objectiu dels mitjans tradicionals ha de ser “recuperar la credibilitat perduda”

Taula presidencial de la inauguració.

Taula presidencial de la inauguració.

El periodista Bernardo Guzmán va afirmar aquest dilluns, durant la inauguració de la XXXII Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), que el gran objectiu dels mitjans tradicionals ha de ser “recuperar la credibilitat perduda”. Guzmán va pronunciar la conferčncia inaugural. A l’acte, a més del rector, Esteban Morcillo, va assistir el president de la Generalitat, Ximo Puig; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i el director de la UEG, Josep Montesinos.

Guzmán, director de continguts de Cadena Ser Comunitat Valenciana, va afegir: “En un món més interconnectat, el periodista haurà de ser un narrador que oriente els usuaris, un intèrpret que evalue el que realment és important i un professional que estimule la participació i promoga la connexió de la societat amb els mitjans”. I va concloure: “L’obligació d’un bon periodista ha de ser, també ara, aprofitar totes les ferramentes actuals i les possibilitats que ofereix internet per tal d’estimular la participació sense oblidar mai la seua tasca de mediació per explicar als usuaris el que realment és important i té utilitat per a moure’s i actuar en la societat. Si ho sap fer, donarà continuïtat al paper central del periodista en les societats actuals”.

La conferència de Bernardo Guzmán es pot consultar clicant ací

Per la seua banda, el rector va fer referència a l’efervescència dels canvis socials esdevinguts al llarg de les darreres dècades i, especialment, en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació i la seua capacitat per connectar persones i oferir noves vies d’expressió i reivindicació, a més de ser noves fonts d’informació. Esteban Morcillo va remarcar les profundes implicacions socials de la crisi econòmica, financera i fiscal actual i va recordar la reiterada oposició dels òrgans de govern de la Universitat de València a determinades polítiques de consolidació fiscal aplicades pels governs.

“Col·laboració, transparència i participació són els tres pilars de la idea de Govern Obert”, va assenyalar el rector, qui va destacar també la importància de la tecnologia per fer realitat aquesta nova governança en una societat que demanda creixentment participar en les decisions més immediates que afecten el seu futur en un context global on les polítiques transnacionals evidencien l’existència d’una esfera pública postwestfaliana en el marc d’una societat postkeynesiana.

En el seu discurs, Diana Morant va manifestar: “Gandia tornarà a ser una ciutat de convivència, oberta i participativa, aprofitant el gran teixit associatiu de la ciutat. Però hem de caminar cap a noves estratègies i vies de participació en la política, establint una xarxa entre governants i ciutadans que tinga tres clars objectius: la formació, la consulta i la codecisió”.

El discurs de l’alcaldessa es pot llegir clicant ací

Finalment, el director de la UEG, Josep Montesinos, va dir: “Al que aspirem des de la Universitat a col·laborar amb el coneixement a l’intercanvi de parers, l’avanç de la ciència, a la resolució de conflictes, a la millora de la societat, a la qualitat de vida. Perquè la Universitat és una institució plural, i de fet al llarg dels cursos proposats, de les taules redones, de les conferències, diversos ponents, professors, especialistes ens oferiran el seu punt de vista. Una visió oberta al diàleg i la crítica, no sectària”.

Les paraules de Montesinos estan accessibles clicant ací

Fecha de actualización: 21 de Julio de 2015

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar