Estàs a: > > Federico Buyolo: “M’he trobat amb un departament de cooperació il·lusionat després d’una etapa negra de corrupció”

Federico Buyolo: “M’he trobat amb un departament de cooperació il·lusionat després d’una etapa negra de corrupció”

José Miguel Soriano (esquerra) i Federico Bullolo.

José Miguel Soriano (esquerra) i Federico Bullolo.

El president executiu del Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València i delegat del Rector per a Cooperació de la Universitat i, a més, coordinador del curs ‘Cooperar-nos. La solidaritat necessària enfront l’empobriment humà’, José Miguel Soriano, ha presentat el curs a Gandia, acompanyat pel secretari autonòmic Federico Buyolo.

Segons han assenyalat ambdós, al curs s’han tractat assumptes com ara la llibertat, les capacitats humanes, la no sostenibilitat social, la vulnerabilitat dels menors, les causes de la fam o la salut, temes sempre adaptats a les necessitats actuals.

Soriano ha indicat que la cooperació es troba en un punt clau perquè 2015 és l’any de l’Agenda de Desenvolupament amb la qual es marcaran les directrius per a la sostenibilitat. “Una peça fonamental en les polítiques públiques de tots els països”, ha dit.

Per la seua banda, Buyolo s’ha centrat en dues qüestions. D’una banda, en la participació de la societat civil per a construir un món més just, i, d’una altra, en la importància de la formació i capacitació per a posar en valor el que la Comunitat Valenciana té al seu abast, destacant, a més, “la tasca solidària del poble valencià des de sempre”.

Respecte a la nova incorporació de Buyolo al seu càrrec, ha assenyalat que s’ha trobat amb un departament il·lusionat, amb ganes de treballar per un canvi. “Deixem enrere la negra etapa de la corrupció, amb un corrupte ja en presó i la resta en fase judicial”, ha sentenciat. Per al secretari autonòmic de Cooperació, el futur és esperançador. “En la tardor se celebrarà una conferència estratègica per a la cooperació al desenvolupament en la qual, juntament amb universitats, ONG, sindicats i empreses, dissenyarem un nou model de sostenibilitat”, ha conclòs.

Introducció al ‘mindfulness’ en l’empresa
Inmaculada Juan i Antonia Sajardo, ambdues instructores de MRSR (Mindfulness Bases Stress Reduction), han estat les encarregades de presentar a Gandia el curs ‘Introducció al Mindfulness en l’empresa. Cap a una gestió positiva de l’estrés’.

Segons ha introduït Sajardo, “vivim en un món accelerat, multitasca, en el qual hem de fer front a les esferes laborals, familiars i socials. Amb aquesta situació la ment se satura i d’ací naix l’estrés, un factor que pot desencadenar en molts problemes físics”. Una de les formes de frenar aquest estrés és el ‘mindfulness’, una tècnica que prové de la meditació però amb protocols adaptats a la vida occidental.

Per la seua banda, Juan ha assenyalat que es tracta d’una tècnica d’entrenament de l’atenció, “de la mateixa forma que entrenem un múscul al gimnàs, podem fer-ho a casa amb la ment”. Si es treballa de forma diària durant uns cinc minuts, “es desenvolupa la zona prefrontal, lloc on es controlen tant les emocions com l’atenció, el que fa que les nostres reaccions ocórreguen de forma més conscient”. La base d’aquesta pràctica és la concentració en la respiració. La persona ha de buscar un lloc tranquil, asseure’s durant cinc minuts i pensar sols en la respiració. D’aquesta forma, assegura l’instructora, “s’exercita l’atenció, l’amabilitat amb un mateix i l’observació dels pensaments”.

Antonia Sajardo ha incidit en el ritme frenètic de la vida diària i ha assenyalat que cada vegada “són més les morts per depressió i trastorns de diferents tipus, causes que ja figuren en segona posició després de les cardiovasculars”. D’altra banda, l’instructora ha indicat que la forma habitual de resoldre una malaltia és amb pastilles, però el que s’ha d’intentar, ha dit, és “dotar als individus de certes habilitats per tal de previndre malalties; hem de saber que no sols la pastilla cura”.

Respecte al ‘mindfulness’ aplicat a la empresa, Sajardo ha explicat que cada vegada són més les empreses que aposten per aquesta tècnica. Assegura que hi ha empresaris “que accepten aquesta novetat perquè volen obtindre beneficis, però no de qualsevol manera”. “La crisi ens ha donat indicis de que s’ha de treballar d’una altra manera, fent empresa, donant la mateixa importància al treballador i al client. Per a aconseguir un objectiu s’ha de fer equip”, ha resolt.

Data d'actualització: 16 d'Octubre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar