Estàs a: > > Alumni UV coneix a fons l’obra de Ribalta i Ribera a través del tenebrisme de Caravaggio

Alumni UV coneix a fons l’obra de Ribalta i Ribera a través del tenebrisme de Caravaggio

La Crucifixió de Sant Pere, de Caravaggio.

La Crucifixió de Sant Pere, de Caravaggio.

Alumni UV visitarà el pròxim 2 de desembre els museu del Col·legi Corpus Christi i de Belles Arts de València per a conéixer el tenebrisme de Caravaggio en l’obra dels pintors Francesc Ribalta, amb el color i la llum per a donar volum a les figures, i Josep Ribera, amb tècniques per a reforçar l’horror en els seus quadres. La inscripció ja està oberta.

El tenebrisme és un estil pictòric basat en l’aplicació radical de clarobscur, per la qual només les figures del tema central destaquen il·luminades sobre un fons fosc. Per influència de Caravaggio, l’estil cobrà molta importància en la pintura valenciana del segle XVII.

Les persones participants en aquesta visita, guiada per l’especialista en Belles Arts Enric Català, es concentraran a les 9:45 hores, a la plaça del Patriarca. Des d’ací iniciaran el recorregut per a contemplar la Crucifixió de Sant Pere, obra mestra de Caravaggio; Sant Lluc de Ribalta; Sant Sebastià de Ribera; i altres pintors valencians, com ara Yepes i Fos, i mestres napolitans, com és el cas de Luca Giordano, Vaccaro i Stanzione.

Les persones interessades en assistir-hi s´han d´inscriure a través del web de Fil per Randa Club de Viatge: www.fil-per-randa.com El preu de l´eixida és de 15 euros i inclou l´esmorzar.

Cal portar el carnet Alumni UV i tindre en compte que els tiquets d´entrada als diferents espais que s´hagen d´abonar en el moment no s´inclouen en el preu inicial.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 27 de Novembre de 2017
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar