Estàs a: > > Concert hui al Palau de la Música amb motiu del desè aniversari de La Nau Gran

Concert hui al Palau de la Música amb motiu del desè aniversari de La Nau Gran

Amb motiu del desè aniversari de La Nau Gran, el programa de la Universitat de València que permet accedir com a alumnes als majors de 55 anys, la Sala Iturbi del Palau de la Música acollirà un concert commemoratiu el pròxim dia 27, a les 20.15 hores.

El concert, que estarà dirigit per Hilari Garcia, correrà a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i el Cor FECOCOVA, que naix a iniciativa de la Feació de Cors de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d'originar la formació d'una agrupació coral estable i representativa en l'àmbit coral no professional de la Comunitat Valenciana. L'entrada és lliure, i el públic interessat haurà de recollir-les a partir d'una hora abans del concert a les taquilles Palau de la Música.

El concert d'una hora de durada, sense descans, es centra en la gran suite orquestral Els planetes de Gustav Holst.

Aquesta suite fou escrita pel compositor britànic Gustav Holst, un dels compositors mes destacats del segle XX, qui junt amb Vaughan Williams va constituir la avantguarda de la música anglesa. Els Planetes fou escrita entre 1914 i 1917 per a gran orquestra i cor femení (només en l'últim moviment), s'estrenà el 29 de setembre de 1918 al Queen's Halls de Londres.

El conjunt és una partitura de brillantíssima orquestració, carregada de timbres i colors instrumentals. A cadascun planetes, Holst assignà un caràcter reflectint en la música que els descriu.

Vaughan Williams va descriure Els planetes com "el perfecte equilibri" entre les vessants mística i melòdica del compositor. Les obres anteriors de Holst, de curta durada, li havien etiquetat como a miniaturista, però aquesta etiqueta canvià quan composà Els planetes, de proporcions simfòniques i amb una orquestració de les més grans fins aleshores. La suite, amb set poemes simfònics, es comparable en mides a les de Strauss, Mahler, o Schoenberg i és l'obra de major envergadura de Holst.


Data d'actualització: 21 de Desembre de 2012
Publicat en: Música, Principal

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar