Estàs a: > > L’OPAL proporciona recursos per facilitar les decisions dels futurs universitaris

L’OPAL proporciona recursos per facilitar les decisions dels futurs universitaris

En aquestes dates, molts joves es troben en el procés de decidir els estudis universitaris que cursaran els pròxims anys. Cal tenir, però, les dades necessàries que permeten triar de manera encertada. Una dada que s’ha de tenir en compte és la qualitat de la inserció laboral de les diferents titulacions.

Per això, l’Observatori d’Inserció Laboral i Assessorament Laboral (OPAL) de la Universitat de València posa a la disposició dels futurs estudiants una sèrie de recursos que faciliten la presa de decisions i els informen sobre la titulació que volen cursar a partir de diferents indicadors d’inserció laboral.

Encara que aquests recursos presenten indicadors relatius a les antigues diplomatures i llicenciatures, són una guia important a l’hora de decidir el grau que es vol cursar.

Aquests són els principals recursos disponibles en la pàgina web de l’OPAL:

- Informes globals sobre l’Estudi d’inserció laboral:
L’Estudi d’inserció laboral dels titulats i titulades de la Universitat de València (EIL) presenta periòdicament, mitjançant un informe detallat, una gran quantitat de dades sobre la inserció laboral de mostres representatives d’egressats de les titulacions que es poden cursar a la Universitat de València.

Aquests informes presenten les valoracions dels titulats sobre la Universitat i la formació que hi ha rebut, la formació de postgrau cursada i les experiències laborals que els titulats han adquirit durant els estudis. Així mateix, presenten la situació laboral més habitual des de l’obtenció de la titulació i la situació laboral en el moment de l’enquesta. D’altra banda, ofereixen una descripció de la primera ocupació i de l’ocupació actual o última.

Accés

Amb la finalitat de facilitar l’accés als indicadors d’inserció més rellevants, es disposa de les eines següents:
- Aplicació de resultats d’inserció laboral (apRIL):
apRIL és una aplicació web que permet la consulta personalitzada en línia dels principals resultats d’inserció laboral de totes les titulacions de la Universitat de València.

L’aplicació dóna accés a diferents indicadors agrupats en les categories següents: valoració de la Universitat i de la formació rebuda, característiques de la primera ocupació, situació laboral en el moment de l’enquesta, característiques de l’ocupació actual o última i situació laboral més habitual des de la titulació. Igualment, apRIL permet consultar aquests indicadors en funció de l’any en què s’han arreplegat les dades, la titulació (diplomatures i llicenciatures), el sexe i els anys transcorreguts des de l’obtenció de la titulació.

Per accedir a l’aplicació cal prémer la icona d’apRIL que apareix en la pàgina inicial de l’OPAL:

- Informe d’evolució d’indicadors d’inserció:
Aquest informe permet observar l’evolució dels indicadors d’inserció laboral més rellevants de diferents titulacions de la Universitat de València (diplomatures i llicenciatures).

Els indicadors d’inserció considerats en l’informe fan referència a la situació laboral en el moment de l’enquesta, l’experiència laboral des de l’obtenció de la titulació, les característiques de la primera ocupació obtinguda després de l’acabament dels estudis i les característiques de l’ocupació actual o última.

Accés

 

 

Per a més informació: www.uv.es/opal

 

 

 

*Les notícies que es publiquen  al web de l’OPAL tenen únicament caràcter informatiu. Les condicions, els requeriments i els terminis de presentació seran els que figuren a les bases establertes i publicades per l’entitat convocant. L’OPAL no es fa responsable dels canvis o errors que hi puga haver.

Data d'actualització: 11 de Gener de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar