Estàs a: > > Conferència del professor José Martín sobre la donació a la Universitat de València de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Conferència del professor José Martín sobre la donació a la Universitat de València de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Cartell de la conferència del professor José Martín.

Cartell de la conferència del professor José Martín.

José Martín va impartir una conferència sobre la donació de la Col·lecció d’Art Martínez Guerricabeitia a la Universitat de València el passat 20 d’octubre, a l’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés. La ponència estava emmarcada en un cicle organitzat per la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

Davall el títol ‘Què va suposar la donació de la Col·lecció d’Art Martínez Guerricabeitia a la Universitat de València, en el context valencià de la Transició?’, el professor José Martín s’endinsà, segons va explicar, en “un fenomen tan necessari com a excepcional per al desenvolupament de l’art en el context cultural valencià: el mecenatge privat”. Aquesta conferència va tindre lloc en el marc del cicle ‘Art & Cultura en la memòria de la Transició valenciana, 1975-2000’.

La conferència del professor Martín examinà el cas particular de Jesús Martínez Guerricabeitia pel que fa a la Universitat de València. Una relació iniciada l’any 1989 amb la constitució del Patronat Martínez Guerricabeitia al si de la Fundació General de la Universitat de València. La seua finalitat: “Fomentar i difondre l’art actual i enriquir el patrimoni artístic universitari, a través de l’organització d’una Biennal, d’una sèrie d’assajos, de la realització de cursos, etcètera”, assenyalà el professor. Aquesta relació va culminar una dècada més tard amb la donació de la seua col·lecció personal de pintura i gràfica.

Així, José Martín analitzà “el significat d’aquest exemple modèlic i les seues implicacions per a la institució acadèmica, que gràcies a la seua generositat compta amb una de les millors col·leccions de pintura contemporània de les universitats públiques espanyoles; així com per a la cultura comuna dels valencians, que s’ha enriquit amb una mostra dels diferents corrents de la pintura compromesa des dels últims anys del franquisme”.

El professor José Martín, titular de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, forma part del Patronat Martínez Guerricabeitia, és el biògraf de Jesús Martínez i autor del catàleg raonat de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 21 d'Octubre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar