Estàs a: > > El sociòleg François Dubet parla sobre desigualtats educatives, a La Nau

El sociòleg François Dubet parla sobre desigualtats educatives, a La Nau

Dubet, sociòleg francés.

Dubet, sociòleg francés.

El sociòleg francés i un dels especialistes més influents en educació François Dubet va oferir el passat 15 d’octubre, a l´Aula Magna de La Nau, la conferència ‘De les desigualtats escolars a la dominació: com s’exerceix el poder’, dins del cicle ´Futur Obert´ de Caixa Popular i la Fundació General de la Universitat de València.

Dubet va intervindre en francés amb interpretació simultània al castellà, i es va poder seguir en directe per internet a http://mediauni.uv.es/tv

Professor de la Universitat de Bordeus II i director d’estudis de l’École des Hautes Études en Sciences Socials, Dubet és autor de diverses obres centrades en l’escola i en la justícia social. D’acord amb Dubet, l’escola és competitiva i genera desigualtats entre els individus. Tot i la inversió en educació de la societat contemporània, la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació continua sent en l’actualitat una quimera.

Entre els seus llibres més recents es troba ‘La preferénce pour l’inegalité. Comprendre la crise des solidarités’ (2014). De la meritocràcia afirma que té dues debilitats: “La primera és que el mèrit depén sovint de les condicions socials i de l’educació: els rics tindran més mèrits, però no necessàriament mereixen aquests mèrits. La segona és que les desigualtats produïdes per la meritocràcia poden semblar massa grans per ser justes”.

Dubet va estar acompanyat a la taula redona de Nicolas Kassianides, conseller de Cooperació i Acció Cultural de l’Ambaixada de França, i Gerard Teulière, director de l’Institut Français-València. La conferència va ser presentada pel vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño.

Aquest debat va estar organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i l’Institut Français de València. La conferència s’emmarcà, a més, en un nou cicle de debats que ha començat aquest curs amb la col·laboració de Caixa Popular i la Fundació General de la Universitat de València, i que porta per títol ‘Futur Obert’.

Data d'actualització: 16 d'Octubre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar