Estàs a: > > El Patronat Martínez Guerricabeitia llança una oferta formativa de set cursos sobre art, patrimoni i gestió

El Patronat Martínez Guerricabeitia llança una oferta formativa de set cursos sobre art, patrimoni i gestió

Fotografia de sala de la darrera mostra de Chema López.

Fotografia de sala de la darrera mostra de Chema López.

El Patronat Martínez Guerricabeitia ha obert el termini de matrícula dels cursos que es desenvoluparan fins a abril de 2016. L’oferta formativa està composta per set cursos sobre art; recerca; finançament; patrimoni, gestió cultural i xarxes socials; acció social; conservació; i planificació de projectes expositius.

Els cursos tenen una duració de 10 hores convalidables per un crèdit de lliure opció per a l’alumnat de la Universitat de València. El període de matrícula roman obert des del 19 d’octubre fins a exhaurir les places, que seran limitades.

Com a novetat, es presenta el curs ‘Sistemes actuals d’autentificació d’obres d’art’. El curs estarà impartit per Greta García Hernández, tècnica de restauració de l’IVC+R, els dies 30 de novembre, i 1 i 2 de desembre.

La resta de cursos repeteix edició. Es tracta de la proposta ‘Planificació de projectes expositius’, del 9 al 12 de novembre, a càrrec de Rubén Pacheco, tècnic en conservació i gestió del patrimoni cultural, i comissari i coordinador d’exposicions. El temari se centrarà en els plantejaments i els enfocaments d’exposicions permanents i temporals; els actors del procés de producció expositiva; el discurs expositiu; el catàleg; i finançament, fons, préstecs, assegurances i altres qüestions de gestió documental i jurídica.

El curs ‘Cultura i finançament europeu: com maximitzar les possibilitats del teu projecte’ també abordarà la seua segona edició. Impartit per Pierre Guérin, tècnic en cooperació europea de la Generalitat Valenciana, es desenvoluparà del 15 al 18 de febrer. Guérin realitzarà una aproximació metodològica per a establir els principis que determinen el gaudi de subvencions europees i, d’altra banda, posarà en pràctica un cas de confecció d’un projecte que inclourà l’emplenament del formulari i el càlcul del pressupost.

Per la seua banda, l’experta Paula Barreiro López, de la Universitat de Barcelona, dirigirà la segona edició d’un curs sobre recerca històrica, titulat ‘Claus pràctiques per a la investigació en Història de l’Art’, que se celebrarà del 18 al 20 d’abril. Barreiro, autora d’un extens i profund estudi sobre art abstracte, aportarà noves eines a l’historiador per a dur a terme la seua carrera investigadora.

Així mateix, enguany tornen a renovar-se els cursos ‘Mediació artística: acció social a través de l’art’ (de l’11 al 13 d’abril), a càrrec d’Elizabet Català, educadora social i experta en arteràpia transmodal; ‘El patrimoni i la gestió cultural: noves professions per a les xarxes socials’ (29 de febrer, i 1 i 2 de març), impartit per Jorge Sebastián (Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València) i Chimo Soler (historiador i membre de la Junta Directiva de la Internet Society Spain ISOC-es); i ‘Tècnica mixta: tècniques, materials, alteracions i conservació d’art contemporani’ (15 i 16 de desembre), per Mayte Pastor, doctora en conservació i restauració de patrimoni pictòric i tècnica en conservació i restauració d’art contemporani.

On i com matricular-s’hi
La matrícula s’ha de realitzar a través de la pàgina web del Patronat Martínez Guerricabeitia (http://www.uv.es/cmg/cursos). Tots els cursos, excepte el de mediació artística, d’Elizabet Català, que es desenvoluparà a l’Aula Seminari B del Centre Cultural La Nau (carrer Universitat, 2), s’impartiran a l’aula de formació de l’edifici de la Fundació General de la Universitat de València (carrer Amadeu de Savoia, 4-1a planta), situat al Campus de Blasco Ibáñez.

+Info:
http://www.uv.es/cmg

Documents adjunts:
Data d'actualització: 2 de Desembre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar