Estàs a: > > La Universitat celebra l´inici del curs a Gandia amb un concert de l´Orquestra Filharmònica

La Universitat celebra l´inici del curs a Gandia amb un concert de l´Orquestra Filharmònica

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Com ja és habitual en els últims anys, l´Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va oferir el Concert d´Obertura de Curs el passat 22 d´octubre, al Teatre Serrano de Gandia. L´acte va servir, a més, per a commemorar el vintè aniversari de la formació instrumental que dirigeix Hilari Garcia Gázquez des de l´any 2011. La ´Marxa burlesca´ de Palau va obrir el repertori.

El Concert d’Obertura va oferir d’entrada a l’espectador la ‘Marxa burlesca’ del mestre Manuel Palau (1893-1967), un dels compositors valencians més importants de la primera meitat del segle XX. La primera part del programa es tancà amb el ‘Concert per a set instruments de vent, timbals i cordes’, del compositor suís Frank Martin (1890-1974).

La segona part va estar dedicada al rus Dmitri Xostakóvitx (1906-1975), compositor d’una de les obres simfòniques més populars i famoses del segle XX: la ‘Simfonia núm. 5 en re menor, opus 47’, estrenada l’any 1937 amb motiu del vinté aniversari de l’Estat soviètic, que simbolitza la lluita pels alts ideals, creada en sintonia amb el règim.

L’orquestra va estar dirigida per Hilari Garcia, director titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des de l’any 2011.

Data d'actualització: 27 de Novembre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar