Estàs a: > > La fusió de la cuina tradicional i d’avantguarda, i l’elaboració de cervesa artesana protagonitzen el Club Gastronòmic d’Alumni UV

La fusió de la cuina tradicional i d’avantguarda, i l’elaboració de cervesa artesana protagonitzen el Club Gastronòmic d’Alumni UV

Risotto de Valencia Club Cocina.

Risotto de Valencia Club Cocina.

Alumni UV abordarà el 18 de novembre el segon Club Gastronòmic sobre fusions innovadores i elaboracions artesanals. També continuen les activitats gratuïtes, així com les passejades pel cor de la ciutat de València i les eixides pel territori.

La segona proposta del Club Gastronòmic, organitzat per Alumni UV i Valencia Club Cocina, consisteix en la realització d’una cuina d’avantguarda a partir del contrast entre un producte tradicional i un altre de nou. “D’aquesta manera, aconseguirem resultats que mantenen els sabors més frescs i tradicionals amb algunes tècniques i sabors de la ‘nouvelle cuisine’, sempre a l’abast de les nostres cuines”, assenyalen des de Valencia Club Cocina.

En aquesta ocasió, a més, cada proposta gastronòmica serà maridada amb cervesa artesana. “Veurem com aquest saborós ‘caldo’ fresc, cada vegada més i millor treballat, es pot combinar en perfecta harmonia amb la proposta”, afirmen els experts.

Amb aquest objectiu, conjuminaran coneixements Yeray Forés, xef de Valencia Club Cocina, i Antonio Puchades, creador valencià de la cervesa artesana ‘Valentium’ i u dels emergents mestres artesans, que, en aquesta sessió, s’encarregarà de mostrar com s’elabora una cervesa artesana i les seues qualitats per a casar íntimament amb cada plat. “El maridatge es considera l’art de combinar aliments i begudes de manera que la conjunció adequada entre ambdós productes aconseguisca despertar una nova experiència per al nostre sentit del gust”, afegeixen.

La proposta gastronòmica per al novembre inclou tres plats: un primer consistent en ou a baixa temperatura amb molles, brou de manetes, llevat i cigrons; un segon de llobarro sobre ‘risotto’ d’arròs venere i clorofil·les; i unes exquisides postres de ‘coulant’ de xocolata, crema de festucs i teula de cacau.

Per a més informació sobre el Club Gastronòmic d’Alumni UV, visiteu el següent enllaç: http://links.uv.es/2jwuSKF

Per a posar-vos en contacte amb l’Oficina d’Alumni UV, podeu escriure un correu electrònic a alumni@uv.es o telefonar al 96 353 10 70.

Activitats gratuïtes, passejades per València i eixides al territori
Alumni UV torna al novembre amb els cicles habituals. En l’apartat d’activitats gratuïtes es troben el Club de Lectura i l’Alumni Comparteix, amb una xarrada sobre el despoblament a l’interior valencià (dia 25) i una excursió a la Puebla de San Miguel, al Racó d’Ademús (dia 28).

D’altra banda, amb la col·laboració del Club de Viatges Fil-per-Randa, el col·lectiu de la Universitat de València ha organitzat un recorregut museístic (dies 15 i 22), que inclou l’IVAM, la casa museu de la família Benlliure i el Museu de Belles Arts, per a conèixer a fons els impressionistes valencians, pintors del canvi de segle; i dues eixides pel territori: una a la Serra d’Espadà per a visitar el barranc i la Font d’Almanzor (dia 22) i una altra a la serra de Gúdar-Javalambre, Terol, (dia 29), per a passejar pel riu d’Arcos i per la ciutat que li dóna nom, Arcos de las Salinas.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 13 de Novembre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar