Estàs a: > > La Universitat premia amb 12.500 euros sis projectes destinats a promoure la inclusió social a València a través de la cultura

La Universitat premia amb 12.500 euros sis projectes destinats a promoure la inclusió social a València a través de la cultura

Els col·lectius premiats i el jurat, al Claustre de La Nau.

Els col·lectius premiats i el jurat, al Claustre de La Nau.

Un projecte per millorar els estigmes a la cultura gitana al Cabanyal, un taller d’art urbà per a adolescents i aturats, un festival de curtmetratges a Natzaret, una acció per dinamitzar el barri de Campanar a través de la participació d’uns alumnes, un pla integral realitzat per l’Associació de Veïns de Castellar-l’Oliveral i un documental social elaborat pel Col·lectiu de Joves de la Coma han estat els sis projectes premiats en la primera convocatòria d’ajudes ‘Emergents’.

Aquest programa d’ajudes, posat en marxa per la Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, pretén impulsar projectes destinats a promoure la inclusió social i cultural a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. La convocatòria d’ajudes ascendeix a 12.500 euros, que es repartiran els sis projectes premiats en aquesta primera edició. A més dels projectes premiats, s’han concedit 22 accèssits, segons es va informar al Paranimf de la Universitat en un acte que va reunir tots els guardonats.

El vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, va destacar “la qualitat i la quantitat” de projectes premiats d’una convocatòria que se sosté en la idea d’“una cultura orientada a la inclusió social des de la base”. El balanç d’aquesta primera convocatòria ha estat altament satisfactori i això es demostra en la gran quantitat de “col·lectius que estan impregnant el territori i que volen millorar la realitat mitjançant projectes culturals”. A aquesta convocatòria, s’hi han presentat 92 projectes, dels quals han estat premiats sis (la dotació per a cada un d’aquests projectes oscil·la entre 2.500 i 1.700 euros) i 22 han obtingut un accèssit (sense dotació econòmica). El vicerector va anunciar que, atés l’interés d’aquests últims, s’està reunint amb diferents entitats per intentar donar-los suport econòmic.

La convocatòria ‘Emergents’ ha nascut, per tant, com a part d’un projecte d’estratègia d’innovació social que, amb el mateix nom, ha impulsat la Universitat, amb la participació de diferents agents socioculturals de la ciutat de València, com ara Bostezo, LaDula, Mixuro, FlouFlou, entre altres, que conformen el grup de treball ‘Emergents’, i amb la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa i de la Fundació General de la Universitat de València.

D’acord amb les bases de la convocatòria, en aquest context de crisi, el Vicerectorat de Cultura i Igualtat va plantejar aquesta iniciativa “per trobar nous plantejaments innovadors per impulsar la inclusió i la cohesió social, per reduir les desigualtats socials vigents així com per produir enfocaments i pràctiques crítiques i transformadores” a través de la cultura. “És necessari construir laboratoris socials on poder assajar aquestes propostes, espais que són necessàriament col·lectius, però també són vivers per al desenvolupament individual i professional”.

El jurat de la primera edició d’Emergents ha estat integrat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat, Antonio Ariño; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, Ester Alba; el subdirector general d’Activitats i Programes Culturals de l’IVAM, Álvaro de los Ángeles; i la portaveu de la Plataforma per Russafa, Inma Bauset.

Els camps d’actuació per als quals es destinaven les ajudes han estat molt amplis: arts plàstiques, arts escèniques, arts visuals, fotografia, disseny, literatura i edició, audiovisuals, urbanisme, ciències socials, tecnologia, gastronomia...

Durant els dies 3 i 4 de desembre els col·lectius participants d’Emergents i altres entitats participaran al Centre Cultural La Nau en unes jornades de dinamització social on donaran a conèixer aquests projectes i també altres experiències d’innovació cultural.

Tota la informació sobre el projecte i la resolució de premiats en: http://www.emergents.info/

Data d'actualització: 27 de Novembre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar