Estàs a: > > El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València celebra el seu desé aniversari

El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València celebra el seu desé aniversari

El Fòrum, a la Facultat de Dret.

El Fòrum, a la Facultat de Dret.

El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València, organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL d’aquesta institució acadèmica, ha celebrat la seua desena edició als tres campus de la Universitat els dies 24, 25 i 26 de novembre, amb la participació de més de 60 empreses i entitats, i centenars de visites.

El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València va obrir les seues portes dimarts dia 24, a la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers); dimecres dia 25, a les facultats d’Infermeria i Podologia, i de Geografia i Història (Campus de Blasco Ibáñez); i dijous dia 26, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) i a la Facultat de Farmàcia (Campus de Burjassot-Paterna).

Més de 60 empreses i entitats, pertanyents a 24 sectors d’activitat diferents, s’han donat cita en els diversos estands que, enguany, s’han instal·lat als campus dels Tarongers i de Burjassot-Paterna. El Campus de Blasco Ibáñez únicament va acollir activitats paral·leles al Fòrum consistents en xarrades, conferències i taules redones. El Fòrum ha oferit enguany prop de mig centenar d’activitats gratuïtes.

Campus de Blasco Ibáñez
Les facultats d’Infermeria i Podologia, i de Geografia i Història exerciren, en la segona jornada del Fòrum, com a seus de prop d’una quinzena de presentacions, xarrades, taules redones i tallers, entre els quals, es trobava una sessió dedicada a l’emprenedoria en l’àrea d’Humanitats.

La taula d’emprenedoria va comptar amb la participació de la plataforma de micromecenatge de la Universitat de València, Uniempren, Caminart, Geoturismo SLU i Marketingeo. Els ponents explicaren les seues experiències com a emprenedors dins de les Humanitats.

Altres ponents d’aquest àmbit van ser Intermedia Fresh Thinking, que va oferir formació en emprenedoria i finançament en indústries culturals; Centre UNESCO València Mediterrània, que parlà sobre l’oportunitat d’ocupació internacional que suposa el nou projecte d’UNESCO i la Ruta de la Seda; Olympia Metropolitana, entitat gestora d’espais culturals, que reflexionà sobre la gestió cultural com a eixida professional; i ADEIT, la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, que animà a la cerca d’ocupació a través de les pràctiques i l’emprenedoria.

En l’àrea de la Salut, prop d’una desena d’activitats ocuparen la jornada. Hi Hagué reclutament d’infermers i infermeres per a treballar a Irlanda i Regne Unit; testimonis personals de professionals sanitaris que treballen a l’estranger; recerca i desenvolupament; ofertes d’ocupació a França per a fisioterapeutes, odontòlegs i metges especialistes; pràctiques i emprenedoria; i oportunitats d’ocupació en l’entorn d’un institut d’investigació sanitària com l’INCLIVA, per exemple.

Campus de Burjassot-Paterna
El X Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València va concloure al Campus de Burjassot-Paterna, on s’hi van instal·lar novament els estands i es realitzà una quinzena d’activitats. La fira es pogué visitar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i a la Facultat de Farmàcia.

En la seua aposta per l’actual demanda laboral de les empreses tecnològiques, la Universitat de València va dedicar aquesta jornada exclusiva a crear sinergies entre empreses, universitat, estudiantat, titulats i investigadors mitjançant el punt de trobada que suposa el Fòrum a la seu de l’ETSE. Ací, a més de poder entrevistar-se cara a cara amb els representants d’empreses tecnològiques punteres, els visitants van poder assistir a activitats gratuïtes.

Apple va animar els assistents a començar la seua carrera tecnològica a través de les seues botigues; Coritel, empresa de programació, consultoria i altres activitats relacionades amb la informàtica, ofertà noves oportunitats en l’àrea de la tecnologia; el Servef va impartir una sessió sobre la importància de la marca personal i les xarxes socials en la cerca d’ocupació; Grupo Esmalglass Ítaca, indústria química, parlà de la gestió del talent; Uteach Limited, agència de reclutament especialitzada en educació, llançà una oferta de més de 200 llocs de treball al Regne Unit per a professorat d’educació secundària; HP&LEITAT, també consultoria informàtica, presentà la sisena edició del seu programa Inno+Talent25; Fermax, empresa especialitzada en equips de telecomunicacions per a edificis, donà les claus per a passar a formar part de la seua plantilla professional; Capgemini, empresa consultora informàtica, relatà la seua experiència en la creació, dins de la Universitat de València, de la Càtedra per a la innovació en el desenvolupament del programari; i ADEIT tornà a parlar de pràctiques i emprenedoria per a l’ocupació de les persones titulades.

L’acte inaugural
“L’objectiu fonamental del X Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València és obrir les possibilitats d’inserció laboral als nostres estudiants posant-los en contacte amb les empreses”. En aquests termes es va expressar la vicerectora d’Estudis de Postgrau, Rosa Marín, que va presidir la inauguració del Fòrum a la Facultat de Dret, acompanyada pel director de l’OPAL, Vicent González Romà; el subdirector de l’OPAL, Francisco Gracia; la coordinadora de l’observatori d’inserció laboral de la Universitat, Glòria Berenguer; i la degana de la Facultat de Dret, María Elena Olmos. “És important també que les empreses coneguen la Universitat des de dins i la seua oferta de titulacions. Aquesta és una aposta per impulsar l’ocupabilitat del nostre estudiantat”, va afegir la vicerectora.

Per la seua banda, Vicent González Romà va dir: “En la borsa de treball d’OPAL hem detectat una elevada demanda d’enginyers. A partir d’ací, hem organitzat una jornada exclusiva a l’ETSE amb empreses específiques del sector tecnològic les quals han reaccionat molt positivament. En definitiva, el que volem és donar resposta a la demanda del mercat laboral”.

Rosa Marín també va afirmar que el Fòrum “és una aposta de la Universitat de València que ha de continuar treballant-se any rere any i incrementar així la relació universitat-empresa, per tal d’impulsar l’ocupabilitat de l’estudiantat i els nostres titulats, així com per a fomentar la seua participació dins de l’àmbit de la recerca”.

D’aquesta manera, el Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València es converteix en un pont de comunicació entre ocupadors i futurs ocupats, i professionals qualificats ja titulats. La seua prioritat és acostar l’empresa al món universitari i que hi haja un intercanvi entre els diferents potencials laborals i investigadors.

Web del X Fòrum d’Ocupació

En les xarxes:
facebook.com/opaluv 
@OPAL_valencia

Fullet informatiu

Reportatge en InfoUniversitat

Data d'actualització: 16 de Desembre de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar