Estàs a: > > Es mor Arturo García Igual, impulsor del Patronat Sud-Nord

Es mor Arturo García Igual, impulsor del Patronat Sud-Nord

ArturoGarcia

ArturoGarcia

Va ser nomenat patró honorífic recentment en consiació a la seua edat avançada
Arturo García Igual, qui fóra marmessor del llegat Manuel Castillo, amb el qual es va crear el Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, ha mort a València als 95 anys d'edat.

García Igual ha estat membre actiu, des de la seua creació el 1991, del ple del Patronat Sud-Nord, presidit pel rector de la Universitat de València, Francisco Tomás. Recentment, va ser nomenat patró honorífic a proposta del ple en consiació a la seua edat avançada i a tots els esforços dedicats al llarg de la seua vida per aquesta institució que treballa en el marc de la cooperació universitària al desenvolupament.

Com molts altres valencians, García Igual va haver d'exiliar-se, primer a França i després a Mèxic, com a republicà, i va ser a Mèxic on va conèixer la família Manuel Castillo, amb qui va compartir una gran amistat. Una de les seues contribucions més importants per comprendre el poc conegut exili republicà dels valencians a Amèrica es recull en el seu llibre En aquella España nuestra... y la peregrina. Guerra, exilio y desexilio, que a tall d'autobiografia amb les seues memòries i les d'unes altres persones de l'època, va publicar el Patronat Sud-Nord en la col·lecció La Nau Solidària el 2005.

La tasca de García Igual al capdavant del Patronat s'ha caracteritzat per vetlar en tot moment pel compliment dels desitjos de Manuel Castillo i el seu llegat, contribuint així que la Universitat de València dedicara esforços a promoure tota mena d'activitats per fomentar els estudis sobre la pau, la cooperació entre les nacions i la pau dels pobles.

El seu fill, José María García Álvarez-Coque, com a membre del Patronat Sud-Nord, continua la tasca que el seu pare va emprendre.


Data d'actualització: 4 de Març de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar