Estàs a: > > Carnestoltes, passejades per la ciutat i clubs Alumni UV centren les activitats del col·lectiu al febrer

Carnestoltes, passejades per la ciutat i clubs Alumni UV centren les activitats del col·lectiu al febrer

El carrer Colom, al centre de la ciutat de València.

El carrer Colom, al centre de la ciutat de València.

Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València (Alumni UV) ha programat mitja dotzena d’activitats culturals per a aquest febrer. El mes arrancarà amb el carnestoltes popular de Villar del Arzobispo, però també hi haurà passejades guiades per la ciutat, noves edicions dels clubs gastronòmic i de lectura, i un cinefòrum dins del cicle Alumni Comparteix.

Prohibit durant la dictadura franquista, el carnestoltes es va recuperar a Villar del Arzobispo imposant-se com a una de les festes populars més famoses de València. El més particular d’aquesta festa és la figura del ‘Chinchoso’, un ninot que representa els valors negatius i que es crema a la foguera perquè les flames purifiquen els efectes de les seues males accions. Aquest viatge el farà el col·lectiu Alumni UV el dia 6 de febrer, acompanyat i guiat per Pepe Usach, fill de Villar.

És una activitat organitzada en col·laboració amb el Club de Viatges Fil-per-Randa, així com les passejades per la ciutat, dins del cicle ‘València, per dins i per fora’, titulades ‘València i els Borja. Un llinatge universal’, que recorrerà els indrets clau per a comprendre la història de la família Borja (dia 20), i ‘Fonts públiques de València. Al ritme de l’aigua’, que realitzarà un itinerari per les fonts més emblemàtiques de la capital (dia 21).

Clubs Alumni UV i Alumni Comparteix
Al febrer continuen en marxa els clubs Alumni UV. El dia 9 de febrer, el Club de Lectura, que té lloc a la Biblioteca ‘Palau de l’Exposició’, debatrà sobre la novel·la ‘Brooklyn Follies’, de Paul Auster, una comèdia lloada pel públic i reconeguda com a un dels seus millors llibres; i el dia 17, el Club Gastronòmic, organitzat en col·laboració amb Valencia Club Cocina, s’endinsarà, de la mà d’experts xefs, en la cuina tradicional valenciana i els plats de cullera.

D’altra banda, el col·lectiu de la Universitat de València proposa aquest mes, dins del cicle gratuït Alumni Comparteix, un cinefòrum sobre desenvolupament humà sostenible. Maria Àngels Ull, professora titular de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, conduirà l’activitat consistent en la projecció de la pel·lícula ‘La hora 11’ (Leila Conners Petersen i Nadia Conners, EUA 2007), un documental que aprofundeix en les seqüeles que el planeta pateix per culpa del canvi climàtic com són les catàstrofes naturals incontrolables, i un col·loqui posterior amb les persones assistents. L’Alumni Comparteix -cicle liderat pels mateixos membres del col·lectiu, encarregats d’impartir xarrades, tallers, cursets i classes magistrals- tindrà lloc a la seu d’Alumni UV, a l’edifici de la Fundació General de la Universitat de València (Amadeu de Savoia, 4), el dia 25 de febrer, de 16 a 18:30 hores.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 4 de Febrer de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar