Estàs a: > > Més d’11.000 persones han visitat l’exposició del fotoperiodista Gervasio Sánchez a La Nau

Més d’11.000 persones han visitat l’exposició del fotoperiodista Gervasio Sánchez a La Nau

Un jove contempla un dels muntatges de la mostra de Gervasio Sánchez a La Nau.

Un jove contempla un dels muntatges de la mostra de Gervasio Sánchez a La Nau.

Més d’11.000 persones han visitat l’exposició ‘Dones. Afganistan. Fotografies Gervasio Sánchez i textos de Mònica Bernabé’, que fins el passat 14 de febrer es l
pogué visitar a La Nau. A més, s’han realitzat més de 70 tallers i visites guiades amb la participació d’un miler de persones.

Amb motiu de la cloenda d’aquesta exposició, el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat va realitzar visites guiades els dies 7 i 14 de febrer, amb la fotoperiodista Tania Castro.

L’exposició recull els retrats del fotògraf i periodista Gervasio Sánchez, especialitzat en conflictes armats. L’autora dels textos és Mònica Bernabé, única periodista de l’Estat espanyol que informa permanentment des de l’Afganistan.

La mostra -produïda per la Universitat de València a la Sala Acadèmia, la més gran de l’edifici- posa de manifest que la violència contra les dones a l’Afganistan és una violència endèmica i estructural, un problema social potenciat per la guerra, l’existència d’una impunitat generalitzada al país, la falta d’educació, la instrumentalització de la religió i les lleis masclistes.

L’exposició, formada per més de 150 fotografies, es divideix en sis blocs. Les principals temàtiques tractades són el matrimoni forçat i infantil; la fugida; la drogodependència; el suïcidi; els avanços legals i la realitat; i les conseqüències de la impunitat; i la guerra. També s’hi mostren dones contra corrent, dones que malgrat el seu context han trobat la manera de fer-se escoltar en aquest ambient d’hostilitat o de tindre presència en l’àmbit públic, tan restringit als homes a l’Afganistan.

Per dur a terme aquest projecte han calgut cinc anys. Les primeres fotografies es van fer l’any 2009 i les darreres l’any 2014. Han estat necessaris huit viatges de llarga durada a l’Afganistan per part del fotògraf i la participació de Mònica Bernabé, que porta quasi huit anys vivint a l’Afganistan, com també el suport de l’única entitat espanyola que treballa a l’Afganistan, ASDHA.

+Info de l’exposició

Data d'actualització: 16 de Febrer de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar