Estàs a: > > La Nau analitza la intervenció social a través de l’art i la cultura

La Nau analitza la intervenció social a través de l’art i la cultura

Taller de creació. Foto: Eva Máñez.

Taller de creació. Foto: Eva Máñez.

La Nau va acollir els dies 29 de febrer i 1 de març les ‘Jornades: Intervenció social des de les Pràctiques Artístiques. Cultura Inclusiva’, en les quals, referents en gestió cultural, educació artística, conservació o comunicació abordaren les possibilitats que l’art i la cultura ofereixen per a la intervenció social. Hi participaren especialistes de tots els àmbits.

Les jornades van ser inaugurades dilluns 29 per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; les directores generals Carmen Amoraga i Helena Ferrando, de Cultura i Patrimoni, i d’Inclusió Social, respectivament; i Fernando Corell, director del Centre Institucions de l’Obra Social ‘La Caixa’, entitat que col·labora en l’organització d’aquests actes.

A continuació es desenvoluparen les diferents ponències. La primera, a càrrec d’Ana Moreno, directora de l’Àrea d’Educació del Museu Thyssen-Bornemisza, abordà les possibilitats del museu com a espai social. La vesprada va prosseguir amb la intervenció ‘Art per a la transformació social, la inclusió i el desenvolupament comunitari: Mediació Artística’, per Ascensión Moreno, doctora en Belles Arts, arteterapeuta, pedagoga i educadora social. La jornada va concloure amb la conferència del periodista Miguel Ángel Hoyos, que parlà sobre la cultura inclusiva en els mitjans de comunicació.

El dia 1 de març, continuaren les comunicacions fins a la inauguració de l’exposició ‘Inclus.si.ves!!’, que es pot visitar a la Sala Oberta de La Nau fins al pròxim 17 d’abril.

L’exposició i les jornades són el resultat de ‘Nau Social’, un ambiciós projecte d’intervenció socioeducativa a través de l’art i la cultura que el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València desenvolupa des del passat mes de setembre, amb un equip multidisciplinari coordinat per l’educadora social Elizabet Català.

Les fotografies d’Eva Máñez fan visible a la Sala Oberta tot el treball realitzat durant els tallers d’expressió creativa que s’han dut a terme a La Nau en els últims mesos amb col·lectius vulnerables en cinc àmbits d’actuació: igualtat de gènere, salut mental, accessibilitat cognitiva, convivència escolar i persones sense llar.

L’exposició mostra el treball dels participants en el taller d’expressió creativa, amb la finalitat de compartir la narració de la seua experiència alhora que sensibilitzar el públic sobre la importància d’un accés igualitari a la cultura.

El projecte cultural ha sigut possible amb la col·laboració de l’Obra Social ‘La Caixa’, la Fundació Antonia Mir i la Fundació General de la Universitat de València. Les entitats participants són la Fundació RAIS, Centre Municipal de la Dona CMIO-València, la Unitat de Salut Mental Trinitat, el Centre de Rehabilitació Biopsicosocial Museu, Plena Inclusión C.V., ASIEM i l’IES Barri del Carme.

Més informació

Data d'actualització: 12 d'Abril de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar