Estàs a: > > El Centre Internacional de Gandia acull l’exposició ‘Esport Tradicional Valencià i Territori’

El Centre Internacional de Gandia acull l’exposició ‘Esport Tradicional Valencià i Territori’

Les autoritats que van inaugurar la mostra a Gandia.

Les autoritats que van inaugurar la mostra a Gandia.

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València va inaugurar, el passat 17 de febrer, l’exposició ‘Esport Tradicional Valencià i Territori’. La mostra, que posa de relleu les principals modalitast d´esport autòcton, romandrà oberta al públic, de dilluns a divendres, fins al dia 14 de març. Hi ha participat una trentena d´investigadors.

L’exposició ‘Esport Tradicional Valencià i Territori’ va estar inaugurada pel director del Centre de Gandia de la Universitat de València, Josep Montesinos; per la regidora de Polítiques Educatives i Joventut de l’Ajuntament de Gandia, Laura Morant; i pel director de Caixa Popular Gandia, Francisco Femenía.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb l’Àrea d’Esports de la Diputació de València, mostra amb l’exposició ‘Esport tradicional valencià i Territori’ l’esport autòcton a partir de les aportacions d’una trentena d’investigadors i investigadores de la Universitat i d’altres especialistes en divulgació popular.

En aquesta exposició pionera sobre la importància de l’esport tradicional valencià s’aborda especialment les modalitats de la pilota valenciana (galotxa, raspall, llargues…), des del punt de vista històric, cultural, arquitectònic, esportiu, didàctic, etcètera. D’igual manera, es tracten altres esports autòctons com a part del patrimoni cultural valencià (vela llatina, corregudes de joies, tir i arrossegament), els jocs tradicionals en diferents espais valencians, en particular de l’interior valencià, així com l’atletisme popular a partir del circuit de curses populars, la Volta a peu o els clubs d’atletisme.

El seu comissari, Víctor Agulló Calatayud, és professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València.

Data d'actualització: 19 de Febrer de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar