Estàs a: > > La Xarxa d’Orquestres Universitàries Espanyoles estrena ‘Sinergia’, el seu portal web

La Xarxa d’Orquestres Universitàries Espanyoles estrena ‘Sinergia’, el seu portal web

Captura del portal Sinergia.

Captura del portal Sinergia.

Ja està disponible per a la consulta el portal web de ‘Sinergia’, la Xarxa d’Orquestres Universitàries Espanyoles. A partir d’ara en http://www.sinergia.red/ s’obri un espai que recull tota la experiència musical de les universitats espanyoles. La Universitat, a través de la Fundació General i l’Aula de Música, va acollir el passat mes de juliol a La Nau les jornades de llançament de ‘Sinergia’.

Coincidint amb el 20 aniversari de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, s’hi van donar cita les 15 orquestres universitàries espanyoles amb l’objectiu d’establir vincles i explorar formes noves de difondre els seus programes.

Si bé les universitats disposen de formacions universitàries musicals, diferents grups de cambra, agrupacions de diferents estils, cors…, el nombre d’institucions superiors que han creat la seua pròpia orquestra filharmònica és molt reduït, ja que és un projecte molt ambiciós, que implica reunir unes 80 persones, a més de personal tècnic i suport administratiu, per treballar-hi.

Amb la posada en marxa d’aquesta plataforma virtual, la xarxa crea un espai en el qual, a més de publicar informació detallada de la programació, les orquestres estan al dia de tot el que realitzen les seues homòlogues. Des de cursos de formació, a la participació en festivals que algunes de les orquestres universitàries organitzen. Les possibilitats són infinites i ara accessibles per a totes en temps real.

Es tracta no sols d’oferir al públic un aparador amb l’activitat de les agrupacions musicals universitàries, sinó també de conjuminar esforços per crear un projecte comú, per això el nom escollit per a aquest: ‘Sinergia’. La iniciativa va partir de la Universitat de València arran de la trobada realitzada el passat mes de juny.

A més de la presència virtual en el portal web, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat participarà de forma activa en una gira de concerts fruit de la xarxa ‘Sinergia’, en intercanvi amb les orquestres universitàries de Granada i Múrcia durant els dies 9 al 12 de març; durant la gira realitzaran dos concerts: el 9 de març a la Facultat de Lletres de Granada, i l’11 de març, a l’Auditori el Batel de Cartagena.

Portal Sinergia

Data d'actualització: 25 de Febrer de 2016
Publicat en: Música, Música, General

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar